Πολιτική
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:50

Ψήφο με λογική ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης

«Οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν με λογική, ο θυμός και η οργή πρέπει να περιοριστούν», δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη διακαναλική συνέντευξη του ΛΑΟΣ και επιτέθηκε τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν με λογική, ο θυμός και η οργή πρέπει να περιοριστούν», δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη διακαναλική συνέντευξη του ΛΑΟΣ και επιτέθηκε τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα σημείωσε πως «παρά πολλοί είναι στοιχισμένοι σε μία πολιτική εξαιρετικά μη αποδοτική, "το μη χείρον βέλτιστον"». «Ξεχάσαμε όλοι το πόσο δύσκολο και αποκρουστικό είναι το μνημόνιο. Δεν συζητάμε αν θα αντέξει η οικονομία σε πρόσθετα υφεσιακά μέτρα, αν θα αντέξει η κοινωνία, αλλά συζητάμε το αν θα έρθει η άλλη πλευρά, θα λεηλατήσει καταθέσεις και θα είναι χειρότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διερωτήθηκε: «Θα εφαρμοστούν οι πρόνοιες του μνημονίου στις 18 του μηνός; Αυτοί που υπέγραψαν πριν τρεις μήνες πώς θα πάνε σε επαναδιαπραγμάτευση;».

Εξάλλου, έκανε λόγο για ψευτοδιλήμματα όσων έχουν στερέψει από επιχειρήματα, τα περί κινδύνου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζοντας ότι η χώρα μπορεί να βγει από την ευρωζώνη μόνο αν διαλυθεί η ΕΕ.

Παράλληλα, στρέφοντας τα πυρά του και στο ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε: «Είναι πολιτική θέση ότι θα υπάρξει μονομερής καταγγελία, όσο κι αν τώρα διανθίζεται από λεκτικές περικοκλάδες;».

Εκτίμησε ακόμη ότι κυβερνητικό σχήμα με πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μακροημερεύσει και πως ο συνδυασμός του Αλέξη Τσίπρα «θα αναγκαστεί να κυβερνήσει δυο - τρεις μήνες για να φάνουν τα ατελέσφορα του προγράμματός του».

Στη συνέχεια ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε πως τώρα η χώρα έχει «το προηγούμενο της Ισπανίας για να διεκδικήσει την ίση μεταχείριση» και προέταξε ως λύση τη συνεργασία του Νότου, ώστε να αντιταχθεί στις πολιτικές που επιβάλλει ο Βορράς.

«Δεν είναι η Ελλάδα το κακό σπυρί της Ευρώπης, είναι η φιλελεύθερη πολιτική των χωρών του Βορρά που προσπαθούν να καθυποτάξουν την οικονομία και βιομηχανία του Νότου. Ο Νότος μπορεί να πάει και να αντιτάξει μια άλλη πολιτική, αναπτυξιακή και όχι μια πολιτική λιτότητας», σημείωσε.