Κόσμος
Τρίτη, 28 Μαΐου 2002 18:17

Η μπάλα και οι "χήρες του ποδοσφαίρου"

Η προετοιμασία των ομάδων που μετέχουν στο Μουντιάλ έχει μπει πια στην τελική της ευθεία, καθώς απέμειναν μόνο τρεις ημέρες για το εναρκτήριο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χθες έγινε η επίσημη παρουσίαση της μπάλας του Μουντιάλ στο στάδιο της Σεούλ, όπου η Γαλλία θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη στις 31 Μαϊου.

Και ενώ τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν για τα φαβορί της παγκόσμιας διοργάνωσης, κάποιοι αξιοποιούν το γεγονός για να στρέψουν τα βλέμματα στις χορευτικές επιδόσεις, αλλά όχι επί του τάπητα του γηπέδου.

Το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας ξεκίνησε μια εκστρατεία με αφίσες στις οποίες εικονίζονται 11 άνδρες χορευτές, που σκεπάζουν τη γύμνια τους με τις σημαίες των χωρών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Το κείμενο που συνοδεύει την αφίσα, υπόσχεται «180 λεπτά πραγματικής τέχνης χωρίς πέναλτι και άουτ».

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Εθνικού Μπαλέτου, Ιαν Μπάτλιν, δήλωσε ότι οι χορευτές έκαναν αυτή την «αποκαλυπτική φωτογράφιση σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν τις "χήρες του ποδοσφαίρου" -τις γυναίκες που αισθάνονται παραμελημένες από τους συντρόφους τους στη διάρκεια της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου».

«Προσπαθούμε να δείξουμε με την εκστρατεία αυτή ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στη μπάλα», τόνισε ο Μπάτλιν.