Αθλητικά
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 13:24

Κολύμβηση: Στο Λονδίνο και επίσημα η ομάδα των 4Χ100 γυναικών

Και...με τη βούλα η εθνική ομάδα κολύμβησης γυναικών θα δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Στη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την παγκόσμια ομοσπονδία (FINA) συμπεριλαμβάνεται και το όνομα της Ελλάδας. Η ομάδα των γυναικών θα βρίσκεται μεταξύ των 16 που θα αγωνιστούν στα 4Χ100μ. ελεύθερο, καθώς είχε την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των χωρών που δεν είχαν προκριθεί από το Παγκόσμιο της Σανγκάης.

Η μικτή ομαδική ανδρών 4Χ100, αντίθετα, έμεινε εκτός διοργάνωσης για μία θέση, αφού στο συγκεκριμένο αγώνισμα θα μετάσχουν 17 ομάδες, με το Καζακστάν και τη Βραζιλία να έχουν ακριβώς την ίδια επίδοση (3:36.99, έναντι 3:37.24 της Ελλάδας).

Η Ελλάδα έχει πλέον τη δυνατότητα να στείλει μέχρι και δύο επιπλέον αθλήτριες στο Λονδίνο, για να πλαισιώσουν τη «σκυταλοδρομία», με προϋπόθεση να έχουν πιάσει έστω το χαμηλό όριο στο αντίστοιχο ατομικό αγώνισμα, δηλαδή τα 100μ. ελεύθερο. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που προηγήθηκε, στο Ντέμπρετσεν, την ελληνική ομάδα απάρτιζαν οι Νόρα Δράκου, Νέρι Νιαγκουάρα, Κρίστελ Βουρνά και Θεοδώρα Γιαρένη, με τις τρεις πρώτες να έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Λονδίνο, με υψηλά όρια σε ατομικά αγωνίσματα.