Αθλητικά
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 16:25

Μπάσκετ: Πιο βελτιωμένος παίκτης της Α1 ο Πρίντεζης

Με 124 ψήφους έναντι 115 του Κώστα Παπανικολάου, ο Γιώργος Πρίντεζης αναδείχθηκε πιο βελτιωμένος παίκτης της Α1 για τη σεζόν 2011/2012. Οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους από τους εκπροσώπους του Τύπου που συμμετείχαν στη ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ.

Οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους από τους εκπροσώπους του Τύπου που συμμετείχαν στη ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ, με τον διεθνή φόργουορντ να επικρατεί του συμπαίκτη του.

Ο 27χρονος παίκτης πέτυχε το νικητήριο καλάθι στον τελικό της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ, ενώ ήταν εξαιρετικός και στους τελικούς της Α1 με τον Παναθηναϊκό, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει τον πρώτο της τίτλο μετά από 15 χρόνια!

Πριν αναχωρήσει με την εθνική για τη Λιθουανία, ο Πρίντεζης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ: «Ο τίτλος του πιο βελτιωμένου παίκτη αποτελεί μεγάλη τιμή. Η χαρά μου είναι ακόμα μεγαλύτερη λόγω του ότι, σε προσωπικό επίπεδο, προηγήθηκε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος. Το σημαντικότερο όμως, κατά την άποψή μου, είναι ότι η ατομική μου βελτίωση ήρθε ως αποτέλεσμα της ωρίμανσης και της προόδου της ομάδας συνολικά. Ο φετινός Ολυμπιακός ήταν ένα σύνολο με υψηλό δείκτη ομαδικότητας και συνεργασίας και μέσα απ' την πορεία που είχαμε σαν ομάδα, θεωρώ ότι ολοι οι συμπαίκτες μου κατάφεραν να ανέβουν τουλάχιστον ένα σκαλί ψηλότερα. Απ' αυτή την άποψη, λοιπόν, ο τίτλος αυτός ανήκει σε όλους».

Πίσω από τους δύο «ερυθρόλευκους» βρέθηκε ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Κώστας Καϊμακόγλου, με 33 ψήφους.