Αθλητικά
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 21:40

Euro 2012: «Αδιανόητος ο αποκλεισμός» δήλωσε ο Αντβοκαατ

Δεν θέλει να σκέπτεται το ενδεχόμενο αποκλεισμού ο τεχνικός της εθνικής Ρωσίας, Ντικ Αντβοκαατ, όπως δήλωσε απόψε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναμέτρησης με την Ελλάδα.

Στη γενική τοποθέτησή του για τον αγώνα ο κ. Αντβοκαατ ανέφερε ότι «αν χάσουμε αύριο όλα θα είναι άσχημα, οπότε πρέπει να πάρουμε το αποτέλεσμα που θα μας επιτρέψει να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Απέναντι στην Πολωνία παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο δεν ήμασταν καλοί και αυτό δεν μπορεί να ξανασυμβεί».

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, απάντησε: «Έχουμε δύο προβλήματα, ένα με τον Κοκόριν, που είναι σοβαρό κι ένα με τον Ζιριάνοφ, ο οποίος ήταν λίγο άρρωστος, αλλά θα μπορέσει να αγωνιστεί».

Ο κ. Αντβοκαατ κλήθηκε να μιλήσει για τις επιλογές του, όσον αφορά στην αρχική ενδεκάδα. «Το ρωσικό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό, ενώ κάποιοι παίκτες μου αγωνίζονται σε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το γιατί κάποιοι δεν έχουν θέση βασικού, είναι μια ερώτηση που θα πρέπει να κάνετε σε αυτούς». Ακολούθως, έπλεξε το εγκώμιο του Αντρέι Αρσάβιν: «Είναι ο ηγέτης μας. Μπορεί να σκοράρει από το πουθενά. Είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα μας».

Από την πλευρά του, ο Άλαν Τζαγκόεφ εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος από τον προπονητή του. «Πιστεύω ότι θα προκριθούμε. Δεν έχουμε χαλαρώσει καθόλου, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε έτσι. Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας» τόνισε ο άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο οποίος συνέστησε ηρεμία και προσοχή στους «ζωηρούς» οπαδούς της εθνικής Ρωσίας: «Οι οπαδοί μας είναι δίπλα μας, ίσως όμως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο ήρεμοι. Δεν θέλουν ούτε αυτοί κάτι κακό για την ομάδα και τη χώρα, ούτε φυσικά τους -6 βαθμούς που μας επιβλήθηκαν για τα προκριματικά της επόμενης διοργάνωσης, οπότε θα πρέπει να είναι προσεκτικοί».