Αθλητικά
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 23:53

EURO 2012: Η Αγγλία «τελείωσε» την Σουηδία

Μεγάλη νίκη επί της Σουηδίας με 3-2 πήρε η Αγγλία στο Κίεβο, αποτέλεσμα που ήταν καταδικαστικό για τους Σκανδιναβούς.

Η Σουηδία έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την Ιρλανδία που αποχαιρετά το Euro 2012. Το συγκρότημα του Χάμρεν έφερε να πάνω κάτω στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με τον Όλοφ Μέλμπεργκ, αλλά η είσοδος του Θίο Γουόλκοτ αποδείχθηκε «μαγική κίνηση» από τον Ρόι Χότζσον.

Ο μέσος της Άρσεναλ μπήκε στο 61΄, ισοφάρισε στο 64΄ και στο 78΄ έδωσε την ευκαιρία στον Γουέλμπεκ να διαμορφώσει το τελικό 3-2 για την Αγγλία, στην αναμέτρηση της 2ης ημέρας του Δ΄ ομίλου, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου. Τα «τρία λιοντάρια» με τη νίκη τους μπήκαν γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης και με νίκη επί της Ουκρανίας περνάει στα προημιτελικά.

Η ομάδα του Χότζσον προηγήθηκε στο 23΄ με τον Κάρολ, αλλά στο 49΄ ο Τζόνσον με αυτογκόλ και στο 59΄ ο Μέλμπεργκ έδωσαν προσωρινά προβάδισμα στη Σουηδία.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μακράν το καλύτερο από όλα αυτά που έχουμε δει έως τώρα στο τουρνουά. Η Σουηδία έφτασε στην ισοφάριση στο 49ο λεπτό με το πλασέ του Μέλμπεργκ και την παρέμβαση του Τζόνσον (αυτογκόλ), ενώ 10 λεπτά μετά έφτασε στην ολική ανατροπή του σκηνικού με την κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού.

Η είσοδος του Γουόλκοτ στο ματς έφερε τα πάνω κάτω. Στο 64΄ ο ταχύτατος ακραίος της Άρσεναλ δικαίωσε τον προπονητή του. Με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Ισακσον που έμεινε «άγαλμα» (2-2). Το ματς κρίθηκε στο 78΄. Αυτό την φορά ο Γουόλκοτ «σέρβιρε» στον Γουέλμπεκ, ο οποίος πέτυχε ένα πανέμορφο και παράλληλα τυχερό γκολ με γυριστό σουτ (2-3). Νίκη που έδωσε τη δυνατότητα στα «τρία λιοντάρια» να μπουν γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης στα προημιτελικά.