Αθλητικά
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012 16:33

EURO 2012: «Κλέβει την παράσταση» ο Αλαν Τζαγκόεφ!

Προηγείται στη γενική βαθμολογία του πίνακα των στατιστικών ο επιθετικός της Ρωσίας, Αλαν Τζαγκόεφ.

Ερχόμενος στο τουρνουά έχοντας μόλις ανακάμψει από τον τραυματισμό του στο πόδι (σπασμένο δάχτυλο), ο Άλαν Τζαγκόεφ κατάφερε να συγκεντρώσει επάνω του όλα τα βλέμματα, όντας μέλος μίας ομάδας (Ρωσία) που παίζει άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο.

Ο σέντερ φορ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει αναδειχθεί σε βασικό εργαλείο της μηχανής του Ντικ Αντβοκαατ και μετά τη συμπλήρωση της 2ης αγωνιστικής των τεσσάρων ομίλων με γενικό βαθμό 9.66 κατέχει την πρώτη θέση στις στατιστικές κατηγορίες της διοργάνωσης.

Ο 21χρονος Τζαγκόεφ είναι ο ένας από τους τρεις παίκτες της τελικής φάσης του Euro 2012 που μέχρι τώρα έχουν σημειώσει από τρία γκολ. Από την πρώτη 10άδα του γενικού δείκτη των στατιστικών, μόνο ο μέσος της Ιταλίας, Κλαούντιο Μαρκίζιο και ο μέσος της Ισπανίας, Αντρές Ινιέστα, δεν έχουν βρει ακόμη το δρόμο προς τα δίχτυα. Το εντυπωσιακό με τον Τζαγκόεφ είναι έχει κάνει ακόμη πιο επιθετικό το παιχνίδι της εθνικής Ρωσίας, κάτι που δεν έχει καταφέρει σε συλλογικό επίπεδο, όπου σε 31 εμφανίσεις του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει πετύχει μόλις 5 γκολ.

Το Euro 2012, όμως, είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Σε 6 προσπάθειες για γκολ που επιχείρησε, ο Τζαγκόεφ, βρήκε στόχο στις 5.

Ακολουθεί στη γενική βαθμολογία ο Αντρι Σεβτσένκο της Ουκρανίας με 9.58 , ο οποίος με το 9.7 που συγκέντρωσε στο ματς με τη Σουηδία (πέτυχε 2 γκολ) έχει την πιο υψηλή βαθμολογία σε ατομικό επίπεδο από τους υπόλοιπους παίκτες του τουρνουά.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν, ο Σουηδός επιθετικός, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με 9.51, ο Ισπανός μέσος, Νταβίντ Σίλβα με 9.45 και ο μέσος της εθνικής Ιταλίας, Μαρκίζιο με 9.39. Ο σούπερ σκόρερ της Γερμανίας μέχρι τώρα (3 γκολ), Μάριο Γκόμεζ περιορίζεται μόλις στην 6η θέση.

Αλλα στατιστικά στοιχεία μέχρι τώρα:

*Τις περισσότερες ασίστ έως τώρα, έχουν κάνει οι Νταβίντ Σίλβα και Αντρέι Αρσάβιν (από τρεις έκαστος).

*Έξι γκολ έχει σημειώσει εναντίον της Πορτογαλίας στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις των ομάδων, ο Δανός επιθετικός, Νίκλας Μπέρτνερ, Συμπεριλαμβανομένων και των δύο που πέτυχε στα προκριματικά εναντίον των Ιβήρων.

*Όλα τα γκολ που πέτυχε με την φανέλα της εθνικής Ρωσίας (7) ο Αλαν Τζαγκόεφ προήλθαν από την έναρξη των προκριματικών έως τώρα.

*Η ομάδα που έως και σήμερα έχει κάνει τα περισσότερα σουτ προς το στόχο (εστία) είναι η Ισπανία με 29, πέντε από αυτά στο ματς με την Ιρλανδία.

*Οι 133 πάσες που έκανε ο Τσάβι Ερνάντες στο νικηφόρο 4-0 επί της Ιρλανδίας αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.