Αθλητικά
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012 21:49

Μπάσκετ: Έστειλε μήνυμα η εθνική ανδρών

Σε πολύ καλό δρόμο έδειξε ότι βρίσκεται η εθνική ανδρών ενόψει του προ-ολυμπιακού τουρνουά της Βενεζουέλας.

Στο πρώτο τεστ που έδωσε η «γαλανόλευκη» από τότε που ξεκίνησε η προετοιμασία της για τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο Καράκας από τις 2 έως 8 Ιουλίου, έδειξε ότι παραμένει πάντα μέσα στις κορυφαίες τις Ευρώπης. Χωρίς τους Φώτση, Ζήση και Μπουρούση, αλλά και τους Σπανούλη, Βουγιούκα για λόγους ξεκούρασης, επικράτησε στο Κάουνας της Ρωσίας με 66-63, παίζοντας καταπληκτική άμυνα κι έχοντας ως κορυφαίους τους Καϊμακόγλου, Πρίντεζη με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Ο Ηλίας Ζούρος προτίμησε να δώσει...ανάσες στους Σπανούλη και Βουγιούκα, γεγονός που επέφερε εκπλήξεις στην πεντάδα. Μάντζαρης, Μπράμος, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου και Μαυροειδής ξεκίνησαν στο παρκέ, ενώ ο Ντέιβιντ Μπλατ παρέταξε τους Σβεντ, Πονκρασόφ, Μόνια, Κιριλένκο και Μοζγκόφ. Ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Χριάπα και Βοροντσέβιτς.

Οι Ρώσοι έδειξαν ότι δεν θα είχαν πρόβλημα, καθώς με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με σερί 9-0 προηγήθηκαν 22-12, ωστόσο στο τελευταίο πεντάλεπτο της περιόδου η ελληνική ομάδα με επιμέρους σκορ 23-4 κατάφερε να μπει προηγούμενη στα αποδυτήρια με 35-26.

Η διαφορά συντηρήθηκε υπέρ της Ελλάδας και στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου έπαιξε ο νεαρός Βασίλης Καββαδάς και το 54-44 ήταν το σκορ της περιόδου.

Οι Ρώσοι με τον Κιριλένκο να προσπαθεί μόνος του κατέβασαν τη διαφορά στο -5 (66-61), αλλά η εθνική μας ομάδα κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και να πάρει τη νίκη.

Αύριο το βράδυ, την ίδια ώρα (19:30), θα δοθεί το δεύτερο και τελευταίο τεστ στο Κάουνας, αυτή την φορά με την Λιθουανία.