Αθλητικά
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 01:12

Euro 2012-Σάντος: «Μας εμπνέει η ιστορία της Ελλάδας»

Περιχαρής από τη νίκη-πρόκριση της εθνικής ομάδας στην προημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε ότι πάνω από όλα αυτός και οι ποδοσφαιριστές του έχουν αυτογνωσία.

«Αισθανόμαστε μεγάλη ευφορία, ικανοποίηση και ευτυχία. Αυτό που άλλάξε σήμερα ήταν ότι βρήκαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, είχαμε ένα ξεκάθαρο πλάνο που οι παίκτες το ακολούθησαν στην εντέλεια. Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί τα δυνατά του σημεία. Τους είχα πει ότι έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτούς. Κάθε φορά που η Ελλάδα κυνηγάει ένα αποτέλεσμα, όπως είχε γίνει και με την Κροατία (σ.σ. στα προκριματικά), φαίνεται ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας. Πλέον θα πρέπει να "καθαρίσουμε" το μυαλό μας, να ηρεμήσουμε και να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος", δήλωσε ο κ. Σάντος.

«Δεν γίναμε η καλύτερη ομάδα του κόσμου επιδή νικήσαμε τη Ρωσία, ούτε πριν ήμασταν οι χειρότεροι. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Επρεπε να μην αφήσουμε στους Ρώσους χώρους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο που πραγματικά διαθέτουν κι όταν έχουμε τη μπάλα να εκμεταλλευθούμε τα κενά που άφηνε η Ρωσία, κυρίως στα πλάγια, επειδή οι δύο ακραίοι μπακ της είναι επιθετικογενείς. Σε κάποια χρονικά διαστήματα το κατάφέραμε, σε κάποια άλλα διαστήματα αυτό δεν ήταν εύκολο να γίνει και η ρωσική ομάδα είχε τον έλεγχο των κινήσεων. Ενα τρωτό σημείο της Ρωσίας, που προσπαθήσαμε και δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε, ήταν τα "στημένα", αλλά προφανώς δεν πειράζει αφού νικήσαμε».

Ο Πορτογάλος τεχνικός ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με αναφορά στην ελληνική ιστορία: «Μας εμπνέει η ιστορία της Ελλάδας, διότι ο ελληνικός λαός έχει τεράστια υπερηφάνεια και αξίζει το σεβασμό όλου του κόσμου. Είναι πολύ δύσκολο οποιοσδήποτε να μας κάνει μαθήματα, γιατί από την ελλάδα ξεκίνησαν ο Πολιτισμός, η Δημοκρατία και οι Επιστήμες».