Αθλητικά
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 01:42

Euro 2012: Δηλώσεις διεθνών

Η λέξη «χαμός» είναι εκείνη που χαρακτηρίζει αυτά που έγιναν στα αποδυτήρια της εθνικής με τη λήξη του αγώνα με τη Ρωσία.

Ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία το πανηγύρισαν δεόντως, ξεσπώντας και για την κριτική που τους είχε ασκηθεί τις προηγούμενες ημέρες. Αυτό, άλλωστε, φανέρωσαν και στις δηλώσεις τους λίγο αργότερα. Αναλυτικά:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: «Αν η διαιτησία ήταν καλύτερη θα είχαμε επτά βαθμούς. Μαχητές και νικητές είμαστε. Όλοι έδειξαν ότι δεν μας ήθελαν σε αυτή την διοργάνωση. Δεν είμαστε η Βραζιλία, αλλά είμαστε μια ομάδα που παλεύει. Ήταν ιδιαίτερη στιγμή που συμπλήρωσα 120 συμμετοχές. Αυτή η πρόκριση είναι κάτι παρόμοιο με την Πορτογαλία. Είμαστε ευλογημένοι που ζούμε τέτοιες στιγμές. Δεν ήταν ο σκοπός μου να φτάσω το 120. Ο Θοδωρής ήταν τεράστιος παίκτης και εμένα αυτό που με νοιάζει είναι να παίρνουμε προκρίσεις. Το πιστεύαμε πως δεν θα γυρίσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι. Με όποιον και αν μίλαγα το πιστεύαμε πως δεν θα γυρνούσαμε πίσω. Κρατήσαμε την υπόσχεσή μας. Είναι μια μεγάλη βραδιά και να βγουν οι Έλληνες στους δρόμους. Όταν είμαστε όλοι μαζί δεν μας σταματάει κανένας. Αυτό να γίνει για να βγούμε από τις δύσκολες στιγμές. Πρέπει να τις ξεπεράσουμε και θα γίνει αυτό μόνο αν είμαστε μαζί όλοι».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ: «Δίνουμε όλη την αγάπη μας για τον κόσμο μας στην Ελλάδα. Είχαμε λίγες ελπίδες αλλά μείναμε ζωντανοί. Είναι κρίμα για τον Καραγκούνη που δεν θα μπορέσει να κάνει 121 συμμετοχές, λόγω καρτών. Ζητάμε από τους διαιτητές να μας σέβονται λίγο. Αύριο είναι μία δύσκολη μέρα για την Ελλάδα. Ελπίζω να βρεθεί λύση γιατί είναι κρίμα για έναν τέτοιο λαό να περνάει δύσκολα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΕΛΑΣ: «Είμαστε συγκλονισμένοι. Μπράβο στον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε, παρά το γεγονός πως στα δύο πρώτα παιχνίδια δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Παίξαμε και για αυτούς και για τους εαυτούς μας. Πετύχαμε κάτι ακατόρθωτο, κάτι πολύ μεγάλο. Πρέπει να καταλάβουμε τις δυνάμεις μας, αλλά και να βοηθούν και οι άλλοι. Είμαστε δυνατοί, μπορούμε να φτάσουμε μακριά. Χαίρομαι που μάλλον θα είναι η Γερμανία. Δεν μας φοβίζουν οι μεγάλοι αντίπαλοι, τα πηγαίνουμε απέναντί τους».

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν δίπλα μας. Πριν μπούμε στο γήπεδο είχαμε πει ότι θα δώσουμε το 100% και από εκεί και πέρα ό,τι γίνει. Είναι πολύ σημαντικό ότι συγκαταλεγόμαστε στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η πρόκριση είναι αφιερωμένη στον Αβραάμ (σ.σ. Παπαδόπουλο), που είναι και ο μεγάλος άτυχος. Αυτή η ομάδα είναι πάντα ενωμένη, παρά τα όσα ακούστηκαν. Δείξαμε χαρακτήρα και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά. Όλα παίζονται, είναι μόνο ένα παιχνίδι 90 λεπτών».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν θέλω να σταθώ στην δική μου εμφάνιση. Παίξαμε όλοι πολύ καλά, ομαδικά, με καρδιά και ψυχή απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, τη Ρωσία. Κερδίσαμε και πήραμε την πρόκριση. Τώρα βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αγωνίζομαι σε ένα μεγάλο τουρνουά με το εθνόσημο. Αλλά ξαναλέω δε θέλω να μιλώ για μένα. Όλοι παίξαμε με καρδιά και ψυχή. Και τα 23 παιδιά ήμασταν μαζί. Ευχαριστώ τους 3.000 φιλάθλους που ήταν εδώ. Τους συμβουλεύω να έρθουν εδώ, να είναι δίπλα μας και ό,τι καλό είναι να γίνει, θα γίνει».

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΚΟΣ: «Αποδείξαμε πολλά. Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας. Χαιρόμαστε πολύ που κάναμε τους Έλληνες να χαρούν, έστω και λίγο, στον δύσκολο αυτό καιρό. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους. Εγώ το ζω πρώτη φορά και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ό,τι εμπόδιο και να είναι μπροστά μας, είμαστε μία οικογένεια και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Παίξαμε και για τον Αβραάμ που λείπει».