Αθλητικά
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 23:47

EURO 2012: Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε η Ισπανία

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου Ισπανία πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2012.

Το γκολ του Χέσους Νάβας, στο 88ο λεπτό χάρισε τη νίκη στους «φούριας ρόχας» επί της Κροατίας με 1-0, στο τρίτο και τελευταίο ματς του Γ΄ ομίλου του τουρνουά. Η ομάδα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε με το «τρίποντο» αυτό τερμάτισε στην πρώτη θέση και πέρασε στους «8», όπου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του Δ΄ ομίλου.

Οι Κροάτες με 11 παίκτες κάτω από τη σέντρα και προς την περιοχή τους αρίστευσαν αμυντικά στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά από τη στιγμή που είχε σκοράρει στο άλλο ματς του ομίλου η Ιταλία ήταν υποχρεωμένοι να πετύχουν κι αυτοί γκολ.

Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 59΄, μετά τη σέντρα ακριβείας του Μόντριτς στον εντελώς αμαρκάριστο Ράκιτιτς, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε σωτήρια ο Κασίγιας και στη συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί. Ο ρυθμός δεν άλλαξε, η Ισπανία είχε τον έλεγχο του ματς, αλλά η Κροατία έχανε τις ευκαιρίες. Στο 79΄ από γύρισμα του Μάντζουκιτς στην περιοχή, ο Πέρισιτς έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά και πάλι ο Κασίγιας ήταν σε ετοιμότητα.

Οι Κροάτες βγήκαν μπροστά στα τελευταία λεπτά για να σκοράρουν και το «πλήρωσαν». Από ασίστ του Φάμπρεγας στο 88΄, ο Ινιέστα έφυγε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ και σιγούρεψε το γκολ με την πάσα στον Νάβας, ο οποίος σε άδεια εστία έκανε το 1-0.