Πολιτική
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2002 07:20

Ενταση κυβέρνησης, Ν.Δ. στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το Γ' ΚΠΣ

Υψηλοί τόνοι χθες στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, μετά από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Σημίτης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μία ψευδή εικόνα κρίσης απαξιώνοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. «Από τη μία ζητά μείωση των κρατικών δαπανών και από την άλλη αύξηση των δαπανών σε κάθε ξεχωριστό τομέα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Κώστας Καραμανλής υποστήριξε ότι ο κ. Σημίτης αντιστρέφει τελείως την εικόνα της ελληνικής οικονομίας και έκανε λόγο για επενδυτική άπνοια, διαφθορά και πολυνομία. «Ποτέ κυβέρνηση δεν διαχειρίστηκες τόσους πόρους για να προσφέρει τόσο λίγο», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Καραμανλή για τεράστιο κρυφό χρέος, ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης σημείωσε, ότι, το χρέος μιας χώρας δεν κρύβεται, καθώς όπως είπε οι διεθνείς αναλυτές καταγράφουν κάθε δανεισμό από οποιονδήποτε φορέα.

Οι κύριοι Σημίτης και Καραμανλής έκαναν φιλότιμη άμιλλα, για το ποιός είναι ο καλύτερος τιμονιέρης της συντηρητικής πολιτικής και της δημαγωγίας, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού τυπικό δείγμα παραισθήσεων και πρόσθεσε ότι ο κ. Σημίτης μιλά για άλματα στην οικονομία, την ίδια ώρα που τα χαμηλότερα στρώματα δεν αντέχουν την άδικη ανισότητα.