Πολιτική
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 15:03

«Αποτελέσματα το συντομότερο» ο στόχος του Αντ. Ρουπακιώτη

Αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό είναι η επιδίωξη του νέου υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, που αναλαμβάνει από σήμερα επισήμως τα καθήκοντά του.

Αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό είναι η επιδίωξη του νέου υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, που αναλαμβάνει από σήμερα επισήμως τα καθήκοντά του.

«Δεν υπάρχουν μάγοι, κι αν υπάρχουν εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς. Θα δώσουμε λύσεις εκεί που προσδοκά η κοινωνία στη Δικαιοσύνη. Θα επιδιώξουμε αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό. Εάν δεν υπάρξουν λύσεις, εγώ δεν έχω θέση στο υπουργείο», τόνισε κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Ο κ. Ρουπακιώτης εστίασε στην ανάγκη να υπάρξουν γρήγορα λύσεις για να αποκτήσει το δικαστικό σύστημα το κύρος που του αξίζει. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εκκρεμή ζητήματα. «Πολύ σύντομα, μέσα στον Ιούλιο, πρέπει να έχουμε μια συνάντηση για να βρούμε λύσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους δικηγόρους, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι θα αναζητηθούν λύσεις για το εισόδημά τους και ξεκαθάρισε πως αδιαφορεί για τα σχόλια που ενδεχομένως υπάρξουν, ότι είναι ευνοϊκά προσκείμενος προς τον συγκεκριμένο κλάδο, λόγω του ότι υπήρξε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Οσον αφορά τις φυλακές σημείωσε πως δεν αποτελούν χώρους «αποβλήτων» της κοινωνίας αλλά χώρους όπου εγκλείονται πολίτες που έχουν όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, ενώ στερούνται την ελευθερία τους.

«Η άσκηση της πολιτικής είναι απλή υπόθεση αρκεί να είναι κανείς ανεξάρτητος, να γνωρίζει το αντικείμενο του, να δουλεύει πολύ και να είναι απλός άνθρωπος», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε η πόρτα του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της θητείας του, θα είναι ανοιχτή σε όλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ