Αθλητικά
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 18:06

Παναθηναϊκός: Οι στόχοι και οι αρχές του Σωματείου

Τους στόχους και της αρχές πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η προσπάθεια για τη διάσωση του συλλόγου ανακοίνωσε η «Παναθηναϊκή Συμμαχία 2012».

Στόχος του Σωματείου Φίλων του Παναθηναϊκού, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο είναι η «επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της Ελλάδας και όχι μόνο, στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.» Γίνεται λόγος για «πρωτοφανή οικονομική και διοικητική κρίση που όμοια του δεν έχει υπάρξει ξανά στην ένδοξη ιστορία του», ενώ χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό ως την «πρώτη ελληνική ομάδα που εισάγει το μοντέλο της ομάδας λαϊκής βάσης, της ομάδας που χρηματοδοτείται από τους ίδιους της τους φιλάθλους, ανάλογα με την οικονομική δύναμη του καθενός, και δίνει στους φιλάθλους της δικαίωμα συμμετοχής, δημοκρατικά και ισότιμα, στην διοίκησή της.»

Προτεραιότητά του Σωματείου Λαϊκής Βάσης είναι η εξασφάλιση της σταθερότητας της ιδιοκτησιακής δομής του Παναθηναϊκού, η οικονομική βιωσιμότητα και ευμάρεια της ΠΑΕ, η διασφάλιση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του Παναθηναϊκού.

«Καλούμε λοιπόν όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού να συμμετάσχουν σε μία κοινή, ανιδιοτελή προσπάθεια για τη διατήρηση της ιδέας και της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ούτε από μηχανής Θεοί. Ήρθε επιτέλους η ώρα που όλοι εμείς που αγαπάμε τον Παναθηναϊκού θα σταθούμε δίπλα στην ομάδα της καρδιάς μας.»