Κόσμος
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 19:26

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το τουρκικό F4

Έκτακτη συνεδρίαση με τη συμμετοχή του επικεφαλής του επιτελείου ενόπλων δυνάμεων συγκάλεσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, εν μέσω συγκεχυμένων πληροφοριών για το τι ακριβώς έχει συμβεί με το τουρκικό μαχητικό F4, που χάθηκε από τα ραντάρ κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Έκτακτη συνεδρίαση με τη συμμετοχή του επικεφαλής του επιτελείου ενόπλων δυνάμεων συγκάλεσε στην 'Αγκυρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω συγκεχυμένων πληροφοριών για το τι ακριβώς έχει συμβεί με το τουρκικό μαχητικό F4, που σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις χάθηκε από τα ραντάρ κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Νωρίτερα η τουρκική εφημερίδα Χαμπερτουρκ ανέφερε επικαλούμενη τον κ. Ερντογάν πως οι δύο πιλότοι του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους, είναι ζωντανοί, αν και το αεροσκάφος συνετρίβη, καθώς και πως η Συρία παραδέχθηκε ότι κατέρριψε το αεροσκάφος από λάθος και ζήτησε συγγνώμη.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες δίνουν άλλη εικόνα. Συγκεκριμένα, η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε πως ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν μπορεί να πει αν το αεροσκάφος συντρίβη ή καταρρίφθηκε, ενώ επισήμανε πως δεν έχει σίγουρες πληροφορίες για συγγνώμη από πλευράς Συρίας. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, οι έρευνες για τους πιλότους του F4 συνεχίζονται, ενώ δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι οι πιλότοι κρατούνται στη Συρία.