Αθλητικά
Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012 17:13

Euro 2012: Στην Ελλάδα η εθνική, επόμενος στόχος το Μουντιάλ της Βραζιλίας

Σε ελληνικό έδαφος πατά από το απόγευμα η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που επέστρεψε στην πατρίδα ούσα μεταξύ των οκτώ κορυφαίων αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της "γηραιάς ηπείρου".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του, και ποιος θα άλλωστε θα μπορούσε να τους καταλογίσει ευθύνες για τον αποκλεισμό από την παγκόσμια υπερδύναμη Γερμανία.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Πετύχαμε το στόχο μας, που από την αρχή ήταν η πρόκριση στα προημιτελικά. Ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο απέναντι στη Γερμανία, ειδικά μετά τη ισοφάριση, αλλά δεν τα καταφέραμε. Συνολικά, όμως, το πρόσημο της παρουσίας μας είναι θετικό».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, εστίασε στον επόμενο στόχο της εθνικής, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. «Αναμφίβολα, η πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι μια μεγάλη επιτυχία. Τώρα πλέον, πρέπει να τα δώσουμε όλα προκειμένου να πάμε στη Βραζιλία», είπε ο κ. Πιλάβιος.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει επίπεδο: «Αποδείξαμε πως πλέον έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο, κι αυτό φάνηκε από την πορεία που είχαμε στη διοργάνωση και από την πρόκρισή μας στα προημιτελικά του τουρνουά».

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν οι διεθνείς χωρίσουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, κι ενώ ανέμεναν τις αποσκευές τους στο «Ελ. Βενιζέλος», αγκαλιάστηκαν και φώναξαν «Ελλάς», δρέποντας το αυθόρμητο χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων.