Κόσμος
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2002 19:49

Πριν την έναρξη

Νοτιοκορεάτες καλλιτέχνες με παραδοσιακά κοστούμια κατά τη διάρκεια φαντασμαγορικής εκδήλωσης, μία ημέρα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, που συνδιοργανώνουν Κορέα και Ιαπωνία.

Η Εθνική Γαλλίας, που θα αντιμετωπίσει την Σενεγάλη στο εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ στο Στάδιο της Σεούλ, δεν προπονήθηκε σήμερα, λόγω κυκλοφοριακής κίνησης.

«Ηταν μια συλλογική απόφαση, η οποία έγινε με την έγκριση του προπονητή Ροζέ Λεμέρ» δήλωσε ο Μαρσέλ Ντεσαγί. «Δεν θέλαμε να «σπαταλήσουμε» μιάμιση ώρα να πάμε στο γήπεδο και άλλη μιάμιση να επιστρέψουμε. Θα ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρο και ιδιαίτερα κουραστικό».

Και ενώ οι «τρικολόρ» φείδονται χρόνου, στην Ιαπωνία αρκετοί σπεύδουν να εξασφαλίσουν μία θέση VIP για τον τελικό χωρίς να φείδονται χρημάτων. Μια καλή θέση στις εξέδρες του σταδίου της Γιοκοχάμα για τον τελικό του μουντιάλ φθάνει στα 8.320 δολάρια, ενώ είναι αξίας 672 δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιαπωνικού περιοδικού «Shukan Shincho». Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι εισιτήρια του αγώνα της Ιαπωνίας με το Βέλγιο στις 4 Ιουνίου στη Σαϊτάμα πωλούνται σε τιμές 21 φορές πιο πάνω από την κανονική.