Πολιτική
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 15:03

Κομισιόν: Το συντομότερο δυνατόν στην Αθήνα η τρόικα

H τρόικα θα μεταβεί στην Αθήνα το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί ταχεία ανάρρωση στους κ.κ. Σαμαρά και Ράπανο.

H τρόικα θα μεταβεί στην Αθήνα το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί ταχεία ανάρρωση στους κ.κ. Σαμαρά και Ράπανο.

«Πράγματι, υπάρχουν καθυστερήσεις, όμως οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επισκεφθούν την Αθήνα το συντομότερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σχετικά με την άφιξη της τρόικας στη χώρα μας.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνέχιση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, ο Αμ. Αλταφάζ υπενθύμισε ότι το ένα δισ. ευρώ, το οποίο αποδεσμεύθηκε με απόφαση του Eurogroup, θα εκταμιευθεί σε μερικές ημέρες. Από εκεί και πέρα, συνέχισε, όλα είναι θέμα σχεδιασμού, δηλαδή θα πρέπει πρώτα να γίνει η αξιολόγηση, στη συνέχεια να ενημερωθεί το Eurogroup, το οποίο και θα αποφασίσει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, βάσει της τριμηνιαίας έκθεσης της τρόικας.

«Είναι σημαντικό να επιτύχουμε μια ξεκάθαρη συμφωνία για το πού βρισκόμαστε αναφορικά με την εφαρμογή του προγράμματος», στο οποίο έχουν εκφράσει τη δέσμευσή τους οι ηγέτες των πολιτικών ομάδων που στηρίζουν την κυβέρνηση, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αλταφάζ.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα περί 70.000 προσλήψεων στο δημόσιο τομέα το 2010 και το 2011, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αυτό τον αριθμό και διευκρίνισε ότι το έγγραφο που διέρρευσε στον ελληνικό Τύπο και που αναφέρεται σε αυτές τις προσλήψεις, δεν έχει εκπονηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Προτεραιότητά μας είναι η τρόικα να μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να αξιολογήσει αναλυτικά όλους τους τομείς του ελληνικού προγράμματος», σημείωσε ο κ. Αλταφάζ και αναφορικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε ότι ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην οργάνωση του δημόσιου τομέα, ο οποίος παρουσιάζει τεράστια μειονεκτήματα.

Σε ό,τι αφορά τον οδικό χάρτη που αφορά την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, επέμεινε στην ανάγκη δημιουργίας ενός δικαιότερου και συνεκτικού φορολογικού συστήματος, τονίζοντας την ανάγκη εφαρμογής των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων.