Κόσμος
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2002 21:21

Αναγκαία η αναδιοργάνωση του FBI, σύμφωνα με τον Μπους

Απαραίτητη θεωρεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους την αναδιοργάνωση του FBI, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τις νέες, ασύμμετρες απειλές. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του επικεφαλής του FBI, Ρόμπερτ Μίλερ, που έκανε λόγο για παραλείψεις της υπηρεσίας του.

«Το FBI πρέπει να αλλάξει. Δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών. Εγκρίνω απολύτως τις μεταρρυθμιστικές πρσπάθειες του διευθυντή Μίλερ» δήλωσε ο Μπους.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα νέα μέτρα, τα οποία θα δίνουν τη δυνατότητα στους πράκτορες του FBI να παρακολουθούν με μεγαλύτερη ευχέρεια τις δημόσιες συγκεντρώσεις, τις θρησκευτικές και πολιτικές οργανώσεις, καθώς και το Internet.

Επιχειρώντας να κατευνάσει τις ανησυχίες για περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι «έχουμε την πρόθεση να σεβαστούμε πλήρως το Σύνταγμα και τις ελευθερίες που όλοι θεωρούμε πολύτιμες. Και επίσης, πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προλάβουμε οποιαδήποτε πιθανή επίθεση».