Αθλητικά
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 11:52

Μπάσκετ: Δεύτερη νίκη για την εθνική στο Σάο Κάρλος

Ούτε για... προπόνηση δεν προσφερόταν ο φιλικός αγώνας της εθνικής Ελλάδας με τη Νέα Ζηλανδία στο Σάο Κάρλος της Βραζιλίας, στον οποίο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 99-69.

Η «γαλανόλευκη» ομάδα, που χθες είχε νικήσει τη Νιγηρία, θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά, αντιμετωπίζοντας αύριο τα ξημερώματα (03:00) τη διοργανώτρια Βραζιλία, περατώνοντας την προετοιμασία της για το προ-Ολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στους 25 πόντους (55-30) και τους παίκτες του Ζούρου να επιδίδονται σε συνεχείς αιφνιδιασμούς, οσάκις είχαν την ευκαιρία να το κάνουν.

Η Ελλάδα διατήρησε τον ίδιο ρυθμό και στο τρίτο 10λεπτο, με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στους 36 πόντους (79-43), ενώ πέντε λεπτά πριν από τη λήξη, με καλάθι του Καββαδά, πήγε στο +40 (93-53).

Ο Κώστας Καϊμακόγλου δεν αγωνίστηκε, αλλά για προληπτικούς λόγους, επειδή στον αγώνα με τη Νιγηρία χτύπησε στον τετρακέφαλο και δημιουργήθηκε αιμάτωμα. Ακόμη, ο Δημήτρης Μαυροειδής ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και αποσύρθηκε, αν και είχε ξεκινήσει στην πεντάδα.