Αθλητικά
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 00:30

«Υπερήφανος για την Ιταλία» ο Πραντέλι

Υπερήφανος για την ομάδα που αποτελεί αποκλειστικά δικό του δημιούργημα, αλλά και φιλόδοξος εν όψει του τελικού της Κυριακής δήλωσε ο Ιταλός εκλέκτορας, Τσέζαρε Πραντέλι.

«Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Είμαστε ένα σύνολο με πολλές ιδέες για τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε. Στα τελευταία 15 λεπτά χάσαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να κάνουμε το 3-0 και κάποιοι παίκτες μας δεν είχαν άλλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούμε να παίξουμε αμυντικά», υπογράμμισε ο τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα», ο οποίος συνέχισε: «Σε γενικές γραμμές κάναμε μια εξαιρετική εμφάνιση και αξίζαμε την πρόκριση. Αυτό που έχει σημασία είναι πως δείξαμε πόσο πολύ νοιαζόμαστε για τη φανέλα με το εθνόσημο. Όλοι θα πρέπει να δείχνουν σεβασμό όταν μιλούν για την Ιταλία».

Όσο για τη συνέχεια; «Δεν έχουμε χρόνο να πανηγυρίσουμε. Η Ισπανία είναι το φαβορί στον τελικό, λόγω εμπειρίας και συνέπειας, αλλά έχουμε κι εμείς τις πιθανότητές μας. Όταν ονειρεύεσαι, έχεις μεγάλους στόχους. Για μας η πρόκριση στον τελικό είναι μόνο η αρχή του ονείρου», υπογράμμισε με... ποιητική διάθεση ο Πραντέλι, που εξήρε την απόδοση του ιδιόρρυθμου Μάριο Μπαλοτέλι: «Ο Μπαλοτέλι ήταν πολύ καλός, όπως και όλοι οι παίκτες μου. Μία ομάδα χρειάζεται πλάνο για να φτάσει στο στόχο της κι ο Μάριο ακολούθησε αυτό το πλάνο».