Αθλητικά
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 18:23

Μπάσκετ: Αναχώρησε για το Καράκας η εθνική

Για το Καράκας αναχώρησε το απόγευμα η εθνική ομάδα μπάσκετ, όπου από τις 2-8 Ιουλίου θα διεξαχθεί το προ-ολυμπιακό τουρνουά.

Στους 14 παίκτες που πήρε μαζί του ο Ηλίας Ζούρος βρίσκεται και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος στο φιλικό με τη Βραζιλία υπέστη διάστρεμμα και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.

Η ΕΠΟ με τηλεγράφημα που έστειλε ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εθνική ομάδα και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Ηλία Ζούρο. «Ευχαριστούμε πολύ την ΕΠΟ, που δείχνει πως βρίσκεται δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια. Από την πλευρά μας, εμείς τη συγχαίρουμε για την πολύ καλή παρουσία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κι ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον» τόνισε ο προπονητής της «γαλανόλευκης».

Οι διεθνείς είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό εαυτό τους για να πάρουν το εισιτήριο που οδηγεί στο τουρνουά του Λονδίνου. Οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις της εθνικής: «Τα τρία τελευταία φιλικά προετοιμασίας ήταν ουσιαστικά σαν... πρώτα για μας, καθώς είχαμε για πρώτη φορά πλήρη σύνθεση. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα και παρουσιάσαμε σημάδια βελτίωσης. Η προετοιμασία μας για το προολυμπιακό είχε ιδιαιτερότητες, αλλά δεν μένουμε στα προβλήματα και σημασία έχει να παρουσιαστούμε έτοιμοι από τη Δευτέρα, που αρχίζουν τα επίσημα ματς στη Βενεζουέλα. Έχουμε έρθει όλοι εδώ για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, προκειμένου να κάνουμε το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματικότητα» τόνισε.

Ο 22χρονος φόργουορντ αναφέρθηκε και στην επιλογή του στο νούμερο 48 του ντραφτ από τους Νιου Γιόρκ Νικς. «Η επιλογή μου στα ντραφτ ανοίγει μία νέα προοπτική για την καριέρα μου, αν αποφασίσω να την κυνηγήσω. Οι Νικς είναι μία ομάδα που μου αρέσει. Πάντως, έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και αυτή τη στιγμή είμαι πλήρως αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις με την εθνική και την προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες».