Αθλητικά
Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012 21:35

Euro 2012: Περισσότερα τα έσοδα για τους συλλόγους

Η UEFA ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα αποκομίσουν μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων από το Euro 2012.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία συμφώνησε να καταβάλει χρήματα σε περίπου 580 συλλόγους από τις 53 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της, για την αποδέσμευση των ποδοσφαιριστών τους, τόσο για τα προκριματικά, όσο και για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Ενδεικτικό τς διαφοράς σε σχέση με το Euro 2008 είναι το γεγονός ότι στη συνδιοργάνωση Αυστρίας/Ελβετίας μόνο 180 σύλλογοι έλαβαν μερίδιο από τα έσοδα.

Οι ομάδες θα λάβουν το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ από την εφετινή διοργάνωση (πριν από 4 χρόνια είχαν πάρει 55 εκατομμύρια), από τα οποία τα 40 εκατομμύρια θα μοιραστούν στους συλλόγους που αποδέσμευσαν παίκτες τους για τους αγώνες της προκριματικής φάσης. Τα υπόλοιπα 60 εκατομμύρια θα διανεμηθούν στους συλλόγους, οι οποίοι είχαν έναν ή περισσότερους παίκτες στα τελικά της διοργάνωσης σε Πολωνία και Ουκρανία.

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι η σχετική συμφωνία, την οποία ενέκρινε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, ύστερα από συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων, σημαίνει ότι και οι μικρότεροι σύλλογοι θα έχουν όφελος από το Euro 2012.