Πολιτιστικά
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 12:56

Tελευταίο «αντίο» στον Θύμιο Καρακατσάνη

Με ενα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα αποχαιρέτησαν το Θύμιο Καρακατσάνη συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι αλλά και απλοί πολίτες.

Με δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα αποχαιρέτησαν τον Θύμιο Καρακατσάνη συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι αλλά και απλοί πολίτες.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη σήμερα στις 11.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στην Παιανία χωρίς επικήδειους, κατά επιθυμία του ίδιου του «αριστοφανικού» ηθοποιού.

Έντονη ήταν η συγκίνηση κατά τον αποχαιρετισμό του Θύμιου Καρακατσάνη, που έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων. «Έχασα τον καλύτερό μου φίλο, έναν φίλο που με λάτρευε, έναν φίλο που με αγαπούσε, έναν φίλο που με πίστευε. Έναν φίλο που είχα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί θα μου λείψει», ανέφερε ο Στάθης Ψάλτης, που βρέθηκε στο Κοιμητήριο Παιανίας για να αποχαιρετήσει τον πολύ καλό του φίλο. Ο ηθοποιός που γνώριζε πολλά χρόνια και είχε βρεθεί μαζί του στο σανίδι σε πολλές παραστάσεις ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος συγκινησιακά για το χαμό του συνεργάτη του. «Με κολάκευε πάρα πολύ που με θεωρούσε φίλο του», ανέφερε ο τραγουδοποιός Αντώνης Βαρδής, ενώ ο Γιώργος Παρτσαλάκης συγκινημένος είπε: «Ας προκύψουν κάποιοι κορυφαίοι άνθρωποι, όπως ήταν ο Θύμιος, για να δώσουν το στίγμα τους για να αλλάξει αυτός ο τόπος». Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό είπαν από κοντά, μεταξύ άλλων, η Μάρθα Καραγιάννη, η Βάσια Τριφύλλη, η Αννα Φόνσου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Ντίνος Καρύδης, ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Ο Θύμιος Καρακατσάνης έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου, σε ηλικία 72 ετών. Αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας - σάκχαρο και καρκίνο- αλλά το τελειωτικό χτύπημα το έδωσε η νόσος του Πάρκινσον. Μετά από επιθυμία της οικογένειάς του, αντί στεφάνων, τα χρήματα θα δοθούν στο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού», που εδώ και 31 χρόνια στηρίζει οικονομικά και ηθικά τα παιδιά που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες.