Αθλητικά
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 12:26

Μπάσκετ: Με το Πουέρτο Ρίκο για την πρώτη θέση η Eθνική

Με στόχο τη νίκη, που αν επιτευχθεί θα της εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον Α΄ όμιλο και, θεωρητικά, ευκολότερο αντίπαλο στα προημιτελικά, η εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τα ξημερώματα της Πέμπτης (03:00, ΕΤ1) το Πουέρτο Ρίκο, στο πλαίσιο του προ-Ολυμπιακού τουρνουά της Βενεζουέλας.

Η εκκίνηση απέναντι στην αγωνιστικά αδύναμη Ιορδανία ήταν πολύ εύκολη, αλλά αυτή τη φορά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να κοπιάσει, απέναντι σε μια ομάδα που διαθέτει ποιοτικούς γκαρντ (Μπαρέα, Αρόγιο) και «ογκόλιθους» ψηλούς, όπως τους Πίτερ Τζον Ράμος των 221 εκατοστών και Ντανιέλ Σαντιάγκο των 2,16μ.

Όλα αυτά πάντως στη θεωρία, αφού αν η εθνική παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι παγκοσμίως οι αντίπαλοι που μπορούν να την προβληματίσουν.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ξεπέρασε πλήρως το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε και θα είναι στη διάθεση του Ηλία Ζούρου, ο οποίος αναμένει μεγάλη βοήθεια από τον γκαρντ του Ολυμπιακού στην «εξολόθρευση» της αντίπαλης περιφέρειας.

Αν η εθνική καταλάβει την πρώτη θέση θα παίξει στα προημιτελικά με τον δεύτερο του Β΄ ομίλου, ενώ αν είναι δεύτερη θα παίξει με τον πρώτο. Υπενθυμίζεται ότι το Β΄ όμιλο συνθέτουν οι Λιθουανία, Νιγηρία και Βενεζουέλα.