Αθλητικά
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 07:49

Μπάσκετ: Δηλώσεις Ζούρου, Πρίντεζη, Παπανικολάου

Δίκαιη χαρακτήρισε την επικράτηση της εθνικής ομάδας επί του Πουέρτο Ρίκο ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Ηλίας Ζούρος.

Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του, τονίζοντας ότι η "γαλανόλευκη" ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη για τον καθοριστικό αυτό αγώνα.

«Αξίζαμε τη νίκη. Παίξαμε έξυπνα και ξεπεράσαμε με αυτόν τον τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με τα μεγάλα ύψη των αντιπάλων μας. Η αυτοσυγκέντρωση είναι το κλειδί για τη νίκη μας κι επίσης το πολύ καλό πάσινγκ γκέιμ, που φανέρωσε ότι είχαμε υπομονή και καθαρό μυαλό. Δείξαμε για μία ακόμη φορά ότι η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα. Το Πουέρτο Ρίκο είναι μια αμερικάνικη ομάδα. Με τους Μπαρέα, Αρόγιο και Ράμος σκόραραν αρκετά, αλλά βρήκαμε τρόπο να τους αντιμετωπίσουμε κι έτσι πήραμε τη νίκη».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης εστίασε στην τακτική της ελληνικής ομάδας ως βασικού παράγοντα της επιτυχίας: «Το παιχνίδι έγινε από νωρίς γρήγορο και μας έλειψαν ανάσες. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα, αλλά όταν βρήκαμε το ρυθμό μας λύσαμε αρκετά από τα προβλήματα αυτά. Παίξαμε έξυπνα, εφαρμόσαμε πράγματα στα οποία υπερέχουμε του αντιπάλου μας και κυρίως σκοράραμε. Αυτό είναι το βασικό στο μπάσκετ: Να μπαίνει η μπάλα στο καλάθι. Τώρα έχουμε τη Νιγηρία, που είναι πολύ καλή ομάδα. Παίζει με με δύναμη, μας δυσκόλεψε στο φιλικό και πλέον τη γνωρίζουμε πολύ καλά. Το κλειδί είναι ο ρυθμός. Αν τους αφήσουμε να βάλουν εύκολα καλάθια τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα».

Ο Κώστας Παπανικολάου, τέλος, ζήτησε περισσότερη προσοχή στην αμυντική λειτουργία, στον προσεχή αγώνα με τη Νιγηρία: «Δεν υπάρχει καλύτερος και χειρότερος αντίπαλος σ΄ αυτή τη φάση. Η Νιγηρία είναι πολύ αθλητική ομάδα και το διαπιστώσαμε και στο φιλικό που παίξαμε. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο αμυντικό ριμπάουντ, να κάνουμε το παιχνίδι μας αρχίζοντας πάντα από την άμυνα».