Αθλητικά
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 13:54

Ολυμπιακός: Παρουσιάστηκε το «αύριο» του ελληνικού ποδοσφαίρου

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν φέτος και αποτελούν μέρος του σχεδιασμού για τη σταδιακή «ελληνοποίηση» της πειραϊκής ομάδας.

Η παρουσίαση έγινε κατά τα ισπανικά πρότυπα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Γιάννη Βρέντζο, να αναλύει το σχέδιο της διοίκησης.

«Υλοποιούνται οι δεσμεύσεις μας για ελληνοποίση του ρόστερ. Η πλειοψηφία τους είναι Έλληνες παίκτες και αυτό είναι σημαντικό για μας. Θεωρούμε ότι έχουν τις δυνατότητες να ενσωματωθούν στην ομάδα και να αποτελέσουν τον κορμό της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. Αυτό φάνηκε και στο Euro, καθώς ο Ολυμπιακός είχε έξι παίκτες στην εθνική», είπε ο κ. Βρέντζος και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα. Η επόμενη φουρνιά παικτών που θα μπουν στην πρώτη ομάδα να έρχονται από τις ακαδημίες».

Ομοίως οι Δημήτρης Σιόβας και Γιάννης Ζαραδούκας, τόνισαν ότι «ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και να στηρίξει την προσπάθεια. Για την Ελλάδα οι στόχοι είναι γνωστοί, αλλά θα δώσουμε βάση και στην Ευρώπη».

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος ελπίζει «ο κόσμος να πιστέψει σε μας και να στηρίξει την προσπάθεια που θα κάνουμε», ενώ ο Κώστας Μανωλάς ευελπιστεί «να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της νέας μου ομάδας. Είμαι έτοιμος να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω». Ο Ανδρέας Τάτος, από την πλευρά του, τόνισε ότι «είμαι έτοιμος να μιλήσω μέσα στο γήπεδο». Ο Ανδρέας Γιαννιώτης, τέλος, υποσχέθηκε ότι «θα δουλέψω σκληρά για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις».

Ακολούθως, ο Ζαραδούκας υπογράμμισε πως «θέλουμε να στηρίξουμε το τέταρτο αστέρι. Αν καταλάβει ο φίλαθλος τι θέλουμε να δείξουμε και υπάρξει η απαραίτητη υπομονή, τότε θα ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας».

Ο Μανωλάς πρόσθεσε ότι σε σύγκριση με την ΑΕΚ «το διαφορετικό που έχω διαπιστώσει στον Ολυμπιακό έχει να κάνειο με την οργάνωση και τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας. Πρόκειται για ένα μεγάλο σωματείο και θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι».

Ο... «επίλογος» της παρουσίασης ανήκε στον Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος ζήτησε από τους εκπρόσωπους του Τύπου να υποστηρίξουν τους ποδοσφαιριστές. «Είναι το μέλλον, είναι οι καλύτεροι παίκτες στις θέσεις τους αυτήν την στιγμή», είπε και τους έδωσε τις φανέλες τους, με την προτροπή «να τις τιμήσετε και να πεθάνετε γι΄ αυτές. Είναι η ψυχή του πρωταθλητή, είναι τιμημένες. Είναι η ιστορία του Ολυμπιακού».

Ο Μανωλάς πήρε το «24», ο Ζαραδούκας το «31», ο Βλαχοδήμος το «17», ο Τάτος το «22» και ο Γιαννιώτης το «70». Ακολούθως, οι νέοι παίκτες του Ολυμπιακού μετέβησαν στο γήπεδο όπου και φωτογραφήθηκαν με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων».