Αθλητικά
Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 10:09

Μπάσκετ: Με Νιγηρία για μία θέση στα ημιτελικά

Το εισιτήριο για τα ημιτελικά του προ-ολυμπιακού τουρνουά θα επιδιώξει να πάρει απόψε (21:00, ΕΤ1) η εθνική ομάδα μπάσκετ κόντρα στη Νιγηρία.

Τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί μία ανάσα από την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα έχει σήμερα το βράδυ στο Καράκας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς η δυναμικότητα του αντιπάλου είναι τέτοια που σαφώς δεν τρομάζει κανέναν.

Οι Αφρικανοί έκαναν την έκπληξη κι επικράτησαν της Λιθουανίας στα παιχνίδια των ομίλων, αλλά τα θαύματα γίνονται μία φορά και υπό κανονικές συνθήκες η εθνική μας ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Σε περίπτωση που η «γαλανόλευκη» πάρει τη νίκη, τότε θα παίξει για το ένα εισιτήριο που οδηγεί στο ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου με το νικητή του αγώνα ανάμεσα στη Ρωσία και την Αγκόλα.

Ακόμη και στην περίπτωση που ηττηθεί εκεί, θα έχει μία ακόμη ευκαιρία για να δώσει το «παρών» στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού, στο «μικρό τελικό» του προ-ολυμπιακού.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα κι έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους.

Στα υπόλοιπα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης θα παίξουν: Ρωσία-Αγκόλα, Λιθουανία-Πουέρτο Ρίκο και ΠΓΔΜ-Δομινικανή Δημοκρατία.