Πολιτική
Κυριακή, 08 Ιουλίου 2012 23:50

Δριμεία επίθεση Αντ. Σαμαρά σε Αλ. Τσίπρα

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής υποστηρίζοντας ότι τρομοκρατεί όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διαλυθούν τα πάντα και να κυβερνήσει. ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανές παραλήρημα Αντ. Σαμαρά.

Ψήφο εμπιστοσύνης με 179 «ναι» (το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς) έλαβε η κυβέρνηση στη διεξαχθείσα ονομαστική ψηφοφορία κατά την οποία συμμετείχε το σύνολο των 300 βουλευτών.

«Οχι» είπαν 121 βουλευτές (το σύνολο της κοινοβουλευτικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ) καταψηφίζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις.

Νωρίτερα, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της τριήμερης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι τρομοκρατεί όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διαλυθούν τα πάντα και να κυβερνήσει.

Απευθυνόμενος συγκεκριμένα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Πείτε κύριε Τσίπρα στον κύριο Φωτόπουλο που επάξια εκπροσωπείτε ''Και αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις''» ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε όσους ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ «αβανταδόρους του λόμπι της δραχμής».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε όλα τα κόμματα, σημείωσε ότι έχουν κάνει σοβαρά λάθη κατά το παρελθόν και ότι κανείς δεν είναι αναμάρτητος.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα «να κουνά το δάχτυλο στους άλλους» καθώς όλα τα κόμματα έχουν ευθύνες που φτάσαμε ως εδώ, πρόσθεσε.

Μάλιστα για τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Σαμαράς είπε ότι αντιπροσωπεύουν το παλιό, την αντίσταση στην αλλαγή, την οπισθοδρόμηση και την χρεοκοπία. Το πάρτυ των ανεύθυνων συντεχνιών τελείωσε, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο μόνος δρόμος για να αποφύγουμε την έξοδο από το ευρώ, πρόσθεσε, είναι ανάπτυξη και επενδύσεις.

Σε αυτό το σημείο ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο απόθεμα περιουσίας και πρόσθεσε ότι από το καλοκαίρι του 2010 η ΝΔ έθεσε το θέμα της αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας.

Για την Ευρώπη είπε ότι γνωρίζει πως ταυτόχρονα με τη δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να υπάρχει και ανάπτυξη ενώ επεσήμανε ότι για να πετύχουμε οτιδήποτε, πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι η ΝΔ ζητεί ενότητα, «αυτή την εντολή μας έδωσε άλλωστε ο ελληνικός λαός».

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανές παραλήρημα Αντ. Σαμαρά

«Η καταληκτική ομιλία του κ. Σαμαρά, ήταν αποκαλυπτική του πανικού και της αδυναμίας του να υπερασπιστεί με λογικά επιχειρήματα την εγκληματική και αδιέξοδη πολιτική του», ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «πρωτοφανές και ιδιαίτερα χαμηλού επιπέδου παραλήρημα» του κ. Σαμαρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, όπως υποστηρίζει, «προδικάζει το μένος με το οποίο η κυβέρνησή του θα αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους και το λαό μας που βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξαθλίωση».

«Η οξύτατη, υβριστική επίθεση του κ. Σαμαρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ομολογία αδυναμίας και πανικού. Κακό σημάδι για την κυβέρνηση και τον τόπο», σχολίασε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στη δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το Μνημόνιο ως «πολιτικό και οικονομικό έγκλημα» και υποστήριξε ότι επιβάλλεται από την τρόικα, με την ευθύνη εκείνων που μας κυβερνάνε.

«Δεν θα συναινέσουμε στο έγκλημα. Θα είμαστε κάθε στιγμή απέναντι μέσα κι έξω από τη Βουλή», τόνισε.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, επισήμανε ότι «πλέον είναι υπουργός Οικονομικών και όχι εκπρόσωπος του ΙΟΒΕ ούτε μέλος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου» και προειδοποίησε ότι το κόμμα του θα σταματήσει «το έγκλημα αυτό που το επόμενο στάδιο του είναι η χρεοκοπία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απειλή για το ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απειλή για τις αγορές και τα τραπεζικά λόμπι», σημείωσε σε άλλο σημείο και χαρακτήρισε απειλή για το ευρώ την κυβέρνηση η οποία, όπως υποστήριξε, θα μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1950.

«Είστε η τελευταία στάση στην πολιτική του μνημονίου, είμαστε η αφετηρία για την ανοικοδόμηση του τόπου», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας την φράση του κ. Στουρνάρα ότι «δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση αλλά η κρίση έφερε το Μνημόνιο», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «ποιός άραγε φταίει για την κρίση; Αλήθεια ποιος έφερε την κρίση σε αυτή τη χώρα; Μήπως κυβερνήσεις της Αριστεράς; Δημόσιοι υπάλληλοι που μαζί τα φάγαμε; Ή μήπως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι νεοφιλελεύθερες επιλογές;».