Πολιτιστικά
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 11:48

Ο καύσωνας κλείνει την Ακρόπολη

Στις 14:00 έκλεισαν σήμερα οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και του Διονυσιακού θεάτρου λόγω καύσωνα.

Οι ακραίες συνθήκες καύσωνα -που επικρατούν και σήμερα- θα κρατήσουν κλειστό τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου, προκειμένου να προστατευθούν από τη θερμική καταπόνηση, τόσο οι επισκέπτες, όσο και οι εργαζόμενοι.

Η λειτουργία των δύο χώρων σταμάτησε για το κοινό στις 14.00, ενώ η έκδοση των εισιτηρίων τριάντα λεπτά νωρίτερα. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα, σε έκτακτη συνεδρίασή της, η επταμελής Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) ενώ έχει ενημερωθεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Αδιανόητη χαρακτήρισε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων την απόφαση να κλείσουν νωρίς για τους επισκέπτες η Ακρόπολη και το Διονυσιακό Θέατρο.

Στη δήλωσή της επισημαίνει ότι η προβολή και προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος πρέπει να βασίζεται πρωτίστως στη συνέπεια και τον επαγγελματισμό, που θα πρέπει να διακρίνουν από τον εκάστοτε αρμόδιο υπουργό, έως και τον υπάλληλο στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας.