Αθλητικά
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 12:13

Super League: Στις 14.00 η κλήρωση του πρωταθλήματος

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 σε ξενοδοχείο της Αττικής οδού, πλησίον του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Η διαδικασία αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού τα προβλήματα είναι πολλά και περίπλοκα για τη διοργανώτρια του ανώτατου επαγγελματικού πρωταθλήματος. Κατ΄ αρχάς, οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ και Πανιώνιος αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο να μην αδειοδοτηθούν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αφού μέχρι στιγμής αδυνατούν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη φορολογική ενημερότητα.

Επιπροσθέτως, Παναιτωλικός και Εργοτέλης αν και υποβιβάστηκαν θα παραστούν στην κλήρωση αφού ως την ώρα που θα ξεκινήσει η εκδήλωση αναμένεται να έχει γνωστοποιηθεί η απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών, στην οποία είχαν προσφύγει εναντίον του Πανιωνίου και της Κέρκυρας, αντίστοιχα.

Ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα που θα κληθεί να διαχειριστεί και να επιλύσει η Σούπερ Λίγκα, είναι η απαίτηση της συνδρομητικής τηλεόρασης (Nova) για μείωση κατά 25% του τηλεοπτικού συμβολαίου για το νέο πρωτάθλημα (ανέρχεται στα 44 εκατομμύρια ευρώ), επικαλούμενη «υποβάθμιση του προϊόντος».

Η «σέντρα» για τη νέα περίοδο έχει προγραμματιστεί στις 25 Αυγούστου, ενώ η διοργανώτρια έχει προτείνει τη διεξαγωγή μιας αναμέτρησης (ανά αγωνιστική) Παρασκευή ή Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη διακοπή θα σημειωθεί μετά τη 2η αγωνιστική, λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.