Πολιτιστικά
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 11:27

Ο Batman επιστρέφει, οδεύοντας στην οριστική του αποχώρηση

Με διαφορετικές, αλλά ως επί το πλείστον θετικές κριτικές, υποδέχτηκαν κοινό και κριτικοί την παγκόσμια πρώτη του τρίτου και τελευταίου μέρους της τριλογίας του Κρίστοφερ Νόλαν, με πρωταγωνιστή τον υπερ - ήρωα των κόμιξ αλλά και της μεγάλης οθόνης.

Με διαφορετικές, αλλά ως επί το πλείστον θετικές κριτικές, υποδέχτηκαν κοινό και κριτικοί την παγκόσμια πρώτη του τρίτου και τελευταίου μέρους της τριλογίας του Κρίστοφερ Νόλαν, με πρωταγωνιστή τον υπερ - ήρωα των κόμιξ αλλά και της μεγάλης οθόνης.

Ο Batman επιστρέφει για να δώσει οριστικά τέλος στις κινηματογραφικές του περιπέτειες, τουλάχιστον από πλευράς συγκεκριμένου σκηνοθέτη. Στην ειδική προβολή - πρεμιέρα του έργου που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη ήταν βέβαια παρόντες και οι κριτικοί του σινεμά, που «στόλισαν» από κάθε άποψη με τα σχόλιά τους το τελευταίο δημιούργημα του Νόλαν.

Με λίγα λόγια, «Ο σκοτεινός ιππότης: η επιστροφή» είναι για τους περισσότερους ένα έργο «σκοτεινό», «ψυχρό», αλλά και σπουδαίο. Το έργο θα προβάλλεται επίσημα στις κινηματογραφικές αίθουσες σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο από τις 20 Ιουλίου, ενώ στη χώρα μας θα έρθει με διαφορά περίπου ενός μήνα, στις 23 Αυγούστου. Πρωταγωνιστές αυτής της περιπέτειας είναι, μεταξύ άλλων, οι Κρίστιαν Μπέιλ, Τομ Χάρντι, Γκάρι Όλντμαν και Λίαμ Νίσον, καθώς και η Αν Χάθαγουεϊ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που, μετά την πρώτη ειδική προβολή, αναφέρουν πως το έργο στερείται χιούμορ και παραέχει μεγάλη διάρκεια. Σαφώς, κυριαρχούν, όμως, τα θετικά σχόλια για τον σκηνοθέτη και για τις «επιλογές» του, ανάμεσα σε αυτές και ο Τομ Χάρντι, που υποδύεται τον Bane, τον κινηματογραφικό «αντίπαλο» του ανθρώπου - νυχτερίδα και όπως ακούστηκε από πολλούς που είδαν την ταινία, αυτός είναι το πραγματικό «αστέρι» της παράστασης, παρά το ότι η μάσκα που φοράει τον κάνει να ακούγεται με δυσκολία σε όλη τη διάρκεια του έργου. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του φιλμ είναι και οι στολές, που για πρώτη φορά αποσπούν τόσο θετικά σχόλια για το πόσο «αρμόζουν» πραγματικά στους κινηματογραφικούς υπερ-ήρωες.

Το «The Dark Knight Rises» είναι για πολλούς μια ταινία με «σκοτεινό», αλλά και «ρομαντικό» ύφος που μάλλον θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις του είδους. Εμφανίζεται στις ΗΠΑ αυτή την Παρασκευή, και όλοι περιμένουν να δουν μέχρι που θα φτάσει στο box- office και αν ο Νόλαν θα κατακτήσει ξανά την τρίτη θέση στο αμερικανικό top των εισπράξεων «όλων των εποχών», θέση που έχασε (με το «The Dark Knight») πρόσφατα από τους «Avengers» της Marvel.