Κοινωνία
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 07:41

Ένταση το πρωί στη Χαλυβουργία Ελλάδος

Ένταση υπήρξε πριν από τις 7 το πρωί στη Χαλυβουργία Ελλάδος λόγω φραστικού επεισοδίου μεταξύ υπαλλήλων που έφθασαν στο εργοστάσιο για να δουλέψουν και εργατών που αρνούνται να λήξουν την απεργιακή κινητοποίηση. Οι απεργοί απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ένταση υπήρξε πριν από τις 7 το πρωί στη Χαλυβουργία Ελλάδος λόγω φραστικού επεισοδίου μεταξύ υπαλλήλων που έφθασαν στο εργοστάσιο για να δουλέψουν και εργατών που αρνούνται να λήξουν την απεργιακή κινητοποίηση.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι απεργοί απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να γίνει χρήση χημικών. Aπό την πλευρά του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι «οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν με μανία και τραυμάτισαν αρκετούς εργάτες» και βάλλει κατά των υπουργών Ν. Δένδια και Αντ. Ρουπακιώτη, καθώς -όπως αναφέρει- χτυπήθηκαν «και με δική τους εντολή».

Το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις και αυτήν την ώρα στο σημείο επικρατεί ηρεμία. Ωστόσο, έξω από τη μονάδα του Ασπροπύργου βρίσκεται και σήμερα πλήθος απεργών, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Εξάλλου, στις 19:30 το απόγευμα το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς στην πλατεία Ομονοίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Στερούν με τη βία το δικαίωμα του Έλληνα να αντισταθεί

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ , Δημήτρης Τσουκαλάς, τονίζοντας ότι «την ίδια ώρα αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε αυτή την κατάσταση, τους στερούν με τη βία και το κάθε δικαίωμα που έχουν να αντισταθούν» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2213136 .

Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι όταν είπε πως «θα προστατεύσει το ιερό δικαίωμα στην εργασία γνώριζε ότι η φράση αυτή είναι η επιτομή της απεργοσπασίας».

Χρυσή Αυγή: Το πρόβλημα δεν είναι η απεργία, αλλά η πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Να λύσει άμεσα τα προβλήματα των απεργών της Χαλυβουργίας, κάλεσε την κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή, προκειμένου όπως τονίζει«να επιστρέψουν όλοι στην εργασία τους και το εργοστάσιο να ξεκινήσει εκ νέου να παράγει».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «το πρόβλημα στην παρούσα φάση δεν είναι η απεργία, αλλά η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που εδώ και δεκαετίες διαλύει με σύστημα την εθνική μας παραγωγή».