Κόσμος
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 13:22

Ισπανία: Ένας ακόμα Γάλλος νεκρός στην πυρκαγιά

Ένας τέταρτος Γάλλος, ένας 64χρονος ο οποίος είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα χθες στην πυρκαγιά στη βορειοανατολική Ισπανία, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του. Τρεις ακόμα Γάλλοι έχασαν τη ζωή τους, οι δύο όταν πήδησαν στη θάλασσα για να ξεφύγουν και ο τρίτος από ανακοπή.

Ένας τέταρτος Γάλλος, ένας 64χρονος ο οποίος είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα χθες στην πυρκαγιά στη βορειοανατολική Ισπανία, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, ανακοίνωσε η καταλανική κυβέρνηση.

Δύο ακόμα Γάλλοι, ένας πατέρας και η 15χρονη κόρη του, έχασαν τη ζωή τους όταν πήδησαν στη θάλασσα από γκρεμό και ένας 75χρονος -επίσης Γάλλος- έπαθε ανακοπή βλέποντας το σπίτι του να τυλίγεται στις φλόγες.

Η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην πόλη Λα Χονκέρα, στα σύνορα με τη Γαλλία, τέθηκε το πρωί υπό έλεγχο στη γαλλική πλευρά των Ανατολικών Πυρηναίων και ο αυτοκινητόδρομος Βαρκελώνης-Περπινιάν δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Ωστόσο, η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται στην ισπανική πλευρά των συνόρων, παρά το γεγονός ότι μειώθηκε αρκετά η ένταση των ανέμων, γεγονός που επέτρεψε την επέμβαση πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ