Αθλητικά
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 23:43

Μπάσκετ: Δηλώσεις Ούκιτς

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα της νέας ομάδας του έκανε ο Ρόκο Ούκιτς, που από φέτος θα αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό.

Ο Κροάτης πλέι μέικερ αναφέρθηκε στις προτάσεις που είχε και εξήγησε τα κριτήρια που υπαγόρευσαν την τελική επιλογή του, διευκρινίζοντας ότι στην απόφασή του καθοριστικός παράγοντας δεν ήταν το οικονομικό σκέλος.

«Οι καλύτερες προσφορές ήταν από τη Ρωσία, είχα και μια προσφορά από την Ισπανία, αλλά δεν είναι μόνο τα χρήματα. Είναι το μπάσκετ και είναι και η οικογένειά μου. Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε το ενδιαφέρον του και με κέρδισε με τον τρόπο που με προσέγγισε», υπογράμμισε ο Ούκιτς και συνέχισε: «Ένιωσα κολακευμένος, γιατί πάντα σεβόμουν τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Οι Έλληνες ξέρουν το μπάσκετ και ξέρουν να νικούν, που είναι πολύ σημαντικό. Ζύγισα τα υπέρ και τα κατά και αποφάσισα να πω το "ναι", αφού η λίστα με τα θετικά ήταν μεγαλύτερη... Δεν θα είναι εύκολο ούτε για τον νέο προπονητή, ούτε για τους παίκτες, αλλά όσοι συμφωνούμε να παίξουμε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ξέρουμε ότι όλοι έχουν προσδοκίες, ότι θα περιμένουν την ίδια ποιότητα στο γήπεδο και τρόπαια. Έχω μεγάλη ενέργεια, θέληση να παίξω και ίσως, το σημαντικότερο, μεγάλη δίψα για τίτλους».

Ο Ούκιτς δήλωσε γνώστης της κατάστασης και τόνισε πως ευελπιστεί στο σχηματισμό μιας ομάδας ικανής να νικά, ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Διαμαντίδη: «Σχηματίζεται μια νέα, αλλά ικανή να νικήσει ομάδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Για μένα, ως γκαρντ, είναι ξεχωριστό το γεγονός ότι θα αγωνίζομαι δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ένας από τους καλύτερους του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ξέρει πώς να κερδίζει. Είτε βάλει 25, είτε 2 πόντους, γι’ αυτόν σημασία έχει η νίκη και τρέφω βαθύ σεβασμό γι’ αυτόν. Θα τολμούσα να πω ότι είμαι κολακευμένος που θα παίξω δίπλα του. Είμαστε διαφορετικοί παίκτες, αλλά πιστεύω ότι καθένας συμπληρώνει το παιχνίδι του άλλου».