Αθλητικά
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 23:59

Εύκολη νίκη (3-0) του Ολυμπιακού επί της Φαρένσε

Aνετη νίκη με 3-0 επί της αδύναμης Φαρένσε, που αγωνίζεται στην Β΄ κατηγορία της Πορτογαλίας, πέτυχε ο Ολυμπιακός, στον πρώτο από τους τρεις φιλικούς αγώνες που θα δώσει στην ιβηρική χώρα.

Αν και οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο, εν τούτοις είχαν διάθεση να παίξουν, έτρεξαν, πίεσαν και, δεδομένης της χρονικής στιγμής, αφού η προετοιμασία τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, άφησαν καλές εντυπώσεις. Το σκορ άνοιξε ο Πάντελιτς στο 39΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Φετφατζίδης. Ο Αμπντούν διπλασίασε στο 80΄, επίσης από τα 11 μέτρα (ανατροπή του Αλγερινού) και ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προτίμησε και πάλι το σχηματισμό 4-3-3. Στο πρώτο ημίχρονο τερματοφύλακας ήταν ο Κάρολ, ο Καραγκούνης δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά, Σιόβας και Παπάζογλου στο κέντρο της άμυνας, αμυντικός μέσος ο Μοντέστο, εσωτερικοί μέσοι οι Τάτος, Σουμπίνιο, ακραίοι οι Βλαχοδήμος, Φετφατζίδης και επιθετικός ο Πάντελιτς. Στην επανάληψη έπαιξαν στις αντίστοιχες θέσεις οι Μέγερι, Τοροσίδης, Ποτουρίδης, Ντιελνά, Μανωλάς, Φέισα, Μανιάτης, Ντιόγκο, Λυκογιάννης, Αμπντούν και Μήτρογλου.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, αναμενόμενο βεβαίως λόγω και της διαφοράς δυναμικότητας και με τους πολύ δραστήριους και διεισδυτικούς Φετφατζίδη, Βλαχοδήμο δημιουργούσε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. «Παραφωνία» οι Τάτος και Σουμπίνιο, οι οποίοι σε ακόμη έναν αγώνα έδειξαν ότι δεν «δένουν» ως δίδυμο στη μεσαία γραμμή, ενώ δεν μπορούσαν να δώσουν γρήγορο ρυθμό στην ανάπτυξη της ομάδας τους.

Αυτός ο τομέας βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, χάρις στην παρουσία των Μανιάτη και Αμπντούν. Ο Αλγερινός, μάλιστα, εκτέλεσε αλά... Πανένκα το πέναλτι που είχε κερδίσει ο ίδιος, ενώ ολοκλήρωσε την πολύ καλή εμφάνισή του τιμωρώντας το λάθος του άπειρου τερματοφύλακα της Φαρένσε.

«Θέλω να γνωρίσω καλύτερα τους παίκτες μου. Μετά θα δουλέψουμε καλύτερα με την ομάδα που θα μείνει όλη την σεζόν και θα δούμε και τι παίκτες χρειαζόμαστε. Αυτά τα παιχνίδια είναι για να δω τους παίκτες που έχουμε και μετά από αυτά, εδώ στην Πορτογαλία, θα πάρω τις αποφάσεις μου για το ρόστερ. Οι διεθνείς έφεραν την ποιότητα που ήλπιζα να φέρουν αλλά ακόμα επειδή είναι στην αρχή της προετοιμασίας τους, δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Ο Γκρέκο είναι ένας παίκτης που έρχεται σε θέση που θέλαμε βοήθεια. Είναι καλός παίκτης και θα μας βοηθήσει», δήλωσε ο Ζαρντίμ για την εμφάνιση της ομάδας του, την είσοδο των διεθνών και την απόκτηση του Γκρέκο.