Κόσμος
Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 06:34

Συνεχίζονται οι ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Συρία

Επίθεση κατά του προαστίου της Δαμασκού αλ Τελ εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης οι συριακές δυνάμεις προκειμένου να ανακαταλάβουν την περιοχή από τους αντάρτες.

Επίθεση κατά του προαστίου της Δαμασκού αλ-Τελ εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης οι συριακές δυνάμεις προκειμένου να ανακαταλάβουν την περιοχή από τους αντάρτες.

Ο βομβαρδισμός της κατοικημένης περιοχής προκάλεσε μαζικό κύμα πανικού και εξόδου, καθώς εκατοντάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν, σύμφωνα με μαρτυρίες ακτιβιστών. Δεν υπάρχουν έως τώρα πληροφορίες για θύματα.

Στο μεταξύ, χιλιάδες στρατιώτες του Μπασάρ αλ-Ασαντ κατευθύνονται προς το Χαλέπι, όπου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, περίπου 2.000 στρατιώτες με άρματα μάχης και πυροβολικό μετακινούνται από το Ιντλέμπ, 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα. Οι 22 από αυτούς σκοτώθηκαν στο Χαλέπι.

«Να καταγγείλει τα εγκλήματα του καθεστώτος Ασαντ» κάλεσε την στρατιωτική ηγεσία ο ταξίαρχος και πρώην στενός συνεργάτης του Σύρου προέδρου, Μανάφ Τλας, ο οποίος αυτομόλησε στις αρχές του μήνα.

Κλείνουν οι πύλες των συνόρων Τουρκίας-Συρίας

Στο κλείσιμο των περασμάτων στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας θα προχωρήσει τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το NTV, ο τούρκος υπουργός Τελωνείων και Εμπορίου, Χαγιατί Γιαζιτσί.

Η απόφαση αυτή, που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, λαμβάνεται μετά την ανάληψη του ελέγχου πολλών περασμάτων εισόδου στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας από τους σύρους αντάρτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ