Κόσμος
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 10:42

Επίσκεψη του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών σε Ελλάδα και Τουρκία

Περιοδεία στην Ελλάδα και την Τουρκία θα πραγματοποιήσει ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Επίσκεψη στην Ελλάδα και την Τουρκία θα πραγματοποιήσει ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του που θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο κ. Γκόρντον αναμένεται να υπογραμμίσει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την πραγματοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, να πυροδοτηθεί οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργηθεί ένα μέλλον ευημερίας. Επίσης, τονίζεται ότι θα συζητήσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων εξωτερικής πολιτικής με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, μέλη του επιχειρηματικού κόσμου και «δεξαμενών σκέψης».

Στις 29 Ιουλίου, ο κ. Γκόρντον θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητήσει το φάσμα των διμερών και διεθνών θεμάτων, ενώ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών, στην Κύπρο, στις 12 και 13 Ιουλίου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ