Εμπλοκή στη συγκρότηση του προεδρείου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας υπήρξε μετά από ένσταση που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα πρόσωπα που θα αναλάβουν καθήκοντα Α' και Β' αντιπροέδρου. Η νομική επιτροπή της Βουλής θα αποφανθεί για το θέμα.
Εμπλοκή στη συγκρότηση του προεδρείου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υπήρξε μετά από ένσταση που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα πρόσωπα που θα αναλάβουν καθήκοντα Α' και Β' αντιπροέδρου.
Σημειώνεται ότι η σύνθεση της Επιτροπής είθισται να είναι αποτέλεσμα συναίνεσης όλων των κομμάτων.
Η ΝΔ πρότεινε τον Αναστάσιο Νεράντζη για πρόεδρο της Επιτροπής και το ΠΑΣΟΚ τον Απόστολο Κακλαμάνη για τη θέση του ενός από τους δύο αντιπροέδρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που πρότεινε για τη θέση του Α' αντιπροέδρου τον Θοδωρή Δρίτσα, αντέδρασε έντονα, καθώς όπως υποστήριξε η κυβέρνηση εκλέγει τον πρόεδρο της Επιτροπής, ενώ τα δύο μέλη του προεδρείου πρέπει να προέρχονται από την Αντιπολίτευση και άρα το ΠΑΣΟΚ που είναι συγκυβερνών κόμμα δεν μπορεί να εκπροσωπείται.
Ωστόσο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντέτειναν ότι το κόμμα τους παρέχει απλή στήριξη στην κυβέρνηση και δεν συμμετέχει με στελέχη του σε αυτή.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, και καθώς όλες οι πλευρές επέμειναν στις θέσεις τους, η εκλογή του προεδρείου αναβλήθηκε και έτσι το ζήτημα καλείται να λύσει η νομική υπηρεσία της Βουλής.
Πρέπει, πάντως, να επισημανθεί ότι αν κρίνει ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν μπορούν να εκπροσωπούνται ως αντιπολίτευση στα προεδρεία, τότε ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή βουλευτών της Χρυσής Αυγής με το αξίωμα του γραμματέα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ