Πολιτική
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2002 07:20

Ανεστάλη η λειτουργία του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών

Την αναστολή της λειτουργίας του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών (ΚΕΠ) ανακοίνωσε χθες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Η προσπάθειά μας προσκρούει σε αντικειμενικές δυσκολίες και εμπόδια που δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος τόνισε ότι ο δικομματισμός ανθίσταται και δεν αφήνει πεδίο ανοιχτό για ανάπτυξη ζωτικού χώρου και για την νέα πολιτική πρόταση και κατέληξε : «Υπήρξαν υπέρογκες οικονομικές υποχρεώσεις και η οικονομική δυσπραγία δεν επέτρεψε στους πολίτες να γίνουν αρωγοί στο εγχείρημα αυτό».

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι το ΚΕΠ θα μετατραπεί σε κίνηση πολιτικού προβληματισμού.

«Είναι μία εξέλιξη που δεν μας εκπλήσσει», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει: «Ο ίδιος θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του, η Νέα Δημοκρατία θα αξιολογήσει και θα συνεκτιμήσει την όλη υπόθεση σε βάθος χρόνου». «Εγώ είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι ο Αβραμόπουλος πρέπει να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία, γιατί εκεί είναι η φυσική του θέση», δήλωσε λίγο πριν την ανακοίνωση του κ. Αβραμόπουλου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Είναι θλιβερό για την πολιτική ζωή του τόπου να γεννιούνται και να διαλύονται κόμματα στη βάση δημοσκοπήσεων, προσωπικών πολιτικών στρατηγικών και επικάλυψης της πολιτικής από την επικοινωνιακή λογική», σχολίασε ο Συνασπισμός.