Πολιτική
Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 08:55

Ανέβηκαν οι τόνοι στο ΠΑΣΟΚ

Φραστικό επεισόδιο σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους είχαν χθες στη Βουλή Ευ. Βενιζέλος και Μ. Χρυσοχοΐδης, λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ στη Ολομέλεια, κατά την οποία έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -συμπεριλαμβανομένου του κ. Χρυσοχοΐδη- καταψήφισαν τις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας.

Φραστικό επεισόδιο σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους είχαν χθες στη Βουλή Ευ. Βενιζέλος και Μ. Χρυσοχοΐδης, λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ στη Ολομέλεια, κατά την οποία έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -συμπεριλαμβανομένου του κ. Χρυσοχοΐδη- καταψήφισαν τις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2217575 .

Αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να ενημερώσει τους παριστάμενους βουλευτές του Κινήματος για τη συζήτηση που είχε με τους κ.κ. Σαμαρά και Κουβέλη σχετικά με τη λήψη των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ο κ. Χρυσοχοϊδης άσκησε έντονη κριτική στον κ. Βενιζέλο από τον οποίο ζήτησε να συμφωνήσει στη λήψη των μέτρων και να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια (σ.σ. ανάλογες επικρίσεις είχε διατυπώσει ο κ. Χρυσοχοϊδης κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πριν από λίγες ημέρες, σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας).

Η αναφορά, όμως, αυτή του κ. Χρυσοχοΐδη προκάλεσε την «έκρηξη» του κ. Βενιζέλου, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του πρώην υπουργού («είσαι υπονομευτής» κ.α.). Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών, με τον κ. Χρυσοχοΐδη να αποχωρεί τελικά από τη σύσκεψη φανερά εκνευρισμένος. Πάντως, από την πλευρά του κ. Βενιζέλου φαίνεται να μην τίθεται θέμα διαγραφής του κ. Χρυσοχοΐδη, το κλίμα ωστόσο στη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι βαρύ, ενώ άγνωστο παραμένει αν ο κ. Χρυσοχοΐδης θα διατηρήσει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.