Κοινωνία
Κυριακή, 05 Αυγούστου 2012 13:01

Συλλήψεις 1.130 παράνομων μεταναστών στην Αθήνα

Πάνω από χίλιοι παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Συνολικά 1.130 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς». Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα.

Πραγματοποιήθηκαν 52 κατ' οίκον έρευνες παρουσία εννέα εισαγγελικών λειτουργών και προσήχθησαν σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) 4.900 αλλοδαποί.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης συνεχίζονται και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι, στην πλατεία Βάθης, στο Πεδίον του Αρεως και στην Ομόνοια.

Με την επιχείρηση «Ξένιος - Ζευς» στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, τόνισε το Σάββατο σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας. Η επιχείρηση άρχισε με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Όποιος αποπειράται να εισέλθει στη χώρα μας παράνομα, θα απωθείται στη μεθοριακή γραμμή, αλλά και αν ακόμα καταφέρει να εισέλθει ο ανέξοδος τουρισμός Έβρος-Αθήνα σταματάει εδώ, παρατήρησε χαρακτηριστικά. Οπως είπε, κάθε τοπικός Αστυνομικός Διευθυντής εντέλλεται και θα εφαρμόζει αυστηρά τη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος 3386/2005 για την έκδοση διοικητικής απόφασης απέλασης κράτησης και δεν θα επιτρέπει την κάθοδο στην πρωτεύουσα ή σε άλλες πόλεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στα πογκρόμ

Την αντίθεση του με «κάθε είδους πογκρόμ» που «προσβάλλει την ανθρώπινη φύση και τα ανθρώπινα δικαιώματα», εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στο κέντρο της Αθήνας.

«Η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο κρύβεται πίσω από βαρύγδουπες εκφράσεις και επικοινωνιακά τρυκ, που στερούνται σοβαρότητας, και υποτιμά τη λογική, τη νοημοσύνη, τις γνώσεις μας και ό,τι μας έχει απομείνει και δεν μπορούν με τίποτα να το ξεπουλήσουν, τον πολιτισμό μας», δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας και αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος, Δημήτρης Τσουκαλάς, σχολιάζοντας την κωδική ονομασία της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. και αναρωτήθηκε αν και σε αυτό το «επιχειρησιακό σχέδιο» της κυβέρνησης συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

«Το γεγονός ότι η επιχείρηση αυτή εξελίχθηκε την 4η Αυγούστου θλιβερή επέτειο της κατάλυσης της Δημοκρατίας από τον Ιωάννη Μεταξά το 1936 είναι τυχαίο;» διερωτάται με νόημα ο κ. Τσουκαλάς κλείνοντας τη δήλωσή του.

ΚΚΕ: Επίδειξη απανθρωπιάς στα θύματα της μετανάστευσης

Για επίδειξη απανθρωπιάς της συγκυβέρνησης στα θύματα της μετανάστευσης κάνει λόγο το ΚΚΕ . «Την ίδια στιγμή», συμπληρώνει, «κρύβει από το λαό ότι τα κύματα των μεταναστών θα πληθήνουν όσο οι σύμμαχοί της, ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ, με τις απροκάλυπτες επεμβάσεις τους φουντώνουν τη φωτιά του πολέμου στη Συρία».

Σε σχετική του ανακοίνωση το Κομμουνιστικό Κόμμα σημειώνει ότι «το μεγάλο πρόβλημα της συσσώρευσης μεταναστών που διαρκώς θα οξύνεται, δεν αντιμετωπίζεται με την επίδειξη αγριότητας, βαρβαρότητας στα θύματα».

Παράλληλα, ζητεί «να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν από τη χώρα προς άλλες χώρες της ΕΕ, να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά των λαών της Αφρικής και της Ασίας, να μη συμμετέχει η χώρα με κανένα τρόπο στις επεμβάσεις και στον πόλεμο στη Συρία».