Κόσμος
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2002 16:10

Αμπεντ Ράμπο: Οι ΗΠΑ εγκρίνουν τη διάλυση της Παλαιστινιακής Αρχής

Στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης ο παλαιστίνιος υπουργός Πληροφόρησης Γιάσερ Αμπεντ Ράμπο κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι έδωσαν το "πράσινο φως" στον Αριέλ Σαρόν για να «ολοκληρώσει την καταστροφή της Παλαιστινιακής Αρχής και της ηγεσίας της».

Αυτή η έγκριση δόθηκε στον ισραηλινό πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή του τη Δευτέρα στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Μπους, δήλωσε ο Αμπεντ Ράμπο προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο Σαρόν έχει επίσης στόχο να εμποδίσει τη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση να λειτουργήσει, με στόχο να δημιουργηθεί χάος στην παλαιστινιακή κοινωνία, κάτι που θα δώσει στο Ισραήλ το πρόσχημα για να αποκαταστήσει τη διοίκησή του επί των παλαιστινιακών εδαφών», πρόσθεσε ο Αμπεντ Ράμπο.

Χθες ο παλαιστίνιος υπουργός είχε ήδη καταγγείλει έντονα τη θέση που υιοθέτησε ο πρόεδρος Μπους σχετικά με τον πρόσφατο παλαιστινιακό κυβερνητικό ανασχηματισμό.

«Είναι ντροπή να λέει ο Μπους πως δεν έχει εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνησή μας, η οποία δεν μπόρεσε να συνεδριάσει για πρώτη φορά τη Δευτέρα εξαιτίας της ισραηλινής κατοχής στη Ραμάλα».