Κοινωνία
Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 07:54

«Πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας» η επίθεση στο Όουκ Κρικ

Ως «πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας» χαρακτηρίζουν οι αστυνομικές αρχές τη χθεσινή αιματηρή επίθεση ενόπλου σε ναό των Σιχ στο Οουκ Κρικ του Ουισκόνσιν. Επτά οι νεκροί μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο δράστης. Σε σοβαρή κατάσταση τρεις τραυματίες.

Ως «πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας» χαρακτηρίζουν οι αστυνομικές αρχές τη χθεσινή αιματηρή επίθεση ενόπλου σε ναό των Σιχ στο Οουκ Κρικ του Ουισκόνσιν http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2218985 . «Θεωρούμε πως πρόκειται για πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας και το FBI διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Τζον Εντουαρντς και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν πως ο δράστης είχε προσωπικά κίνητρα για την επίθεση.

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο αιματηρό επεισόδιο - έξι πιστοί και ο ίδιος ο δράστης, ο οποίος όπως έγινε γνωστό, έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού. Σε σοβαρή κατάσταση είναι τρεις εκ των τραυματιών, μεταξύ των οποίων κι ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε από τα πυρά του δράστη. Οι αστυνομικοί «σταμάτησαν ένα τραγικό συμβάν που θα μπορούσε να εξελισσόταν πολύ χειρότερα», εκτίμησε ο αρχηγός της αστυνομίας του Όουκ Κρικ

Οι πρώτες αναφορές στο σύστημα έκτακτης ανάγκης για το επεισόδιο σημείωναν την εκδοχή πολλαπλών σκοπευτών. Το ίδιο συνέβη αρχικά και στο μακελειό στον κινηματογράφο του Ντένβερ στο Κολοράντο. Ωστόσο όπως διευκρινίστηκε, ο ένοπλος έδρασε μόνος του.