Κοινωνία
Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 13:15

Στη φυλακή οδηγείται ο νεαρός Πακιστανός

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο Πακιστανός που συνελήφθη για την κακοποίηση της ανήλικης στην Πάρο.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή της Σύρου ο 21χρονος Πακιστανός Αχμέτ Βακάς, που συνελήφθη για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο, η οποία παραμένει διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αττικό» και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή της υγείας της κρίνεται «σταθερά ελεγχόμενη».

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα βιασμού, ληστεία και παράνομη εργασία. Κατά τη διαδικασία της ανάκρισης, ζήτησε για πρώτη φορά «συγγνώμη» από τη 15χρονη και την οικογένειά της.

«Ο εντολέας μου ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε μεταμέλεια και τη συντριβή του για το αδίκημα που διέπραξε, τονίζοντας επίσης ότι δεν ζητά την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού», δήλωσε η συνήγορός του, Αλεξάνδρα Δήμου, που διορίστηκε αυτεπάγγελτα.

Ο νεαρός αλλοδαπός αναμένεται πλέον να επιστρέψει από τη Σύρο στον Πειραιά προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές.

Το πρωί, ο δράστης μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Σύρου φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες, με το πρόσωπό του καλυμμένο από μαύρη κουκούλα, αλλά και τρεις αστυνομικούς να τον «σκεπάζουν» με τα σώματά τους.

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στον ανακριτή, μέλη της Χρυσής Αυγής, συγκεντρωμένα έξω από το δικαστικό μέγαρο του νησιού φώναζαν συνθήματα κατά των αλλοδαπών, ενώ συγγενείς της 15χρονης αποπειράθηκαν να τον λιντσάρουν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ