Αθλητικά
Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 12:46

Μπάσκετ: «Εκανα την καλύτερη επιλογή» δήλωσε ο Περπέρογλου

Η μετακίνηση στον Ολυμπιακό ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για την καριέρα του, όπως δήλωσε ο Στράτος Περπέρογλου στο σάιτ των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας μερικές ώρες μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με τους «ερυθρόλευκους».

Ο διεθνής φόργουορντ υπογράμμισε το ρόλο που έπαιξε ο Βασίλης Σπανούλης αλλά και οι συζητήσεις με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ως προς τη λήψη της απόφασής του, εστιάζοντας επίσης στις συνθήκες λειτουργίας της πειραϊκής ομάδας: «Ήταν σίγουρα μια δύσκολη απόφαση, αλλά η κουβέντα που είχα με τον Βασίλη και τον κόουτς την έκανε αρκετά εύκολη. Όσα μου είπαν, με οδήγησαν στην καλύτερη επιλογή για μένα. Είμαι χαρούμενος που επισημοποιήθηκε η συμφωνία. Χρειαζόμουν αυτή την αλλαγή. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά έχω ξεπεράσει το πρόβλημα μου κι έχω πολύ όρεξη να δουλέψω. Μίλησα με πολύ κόσμο για τη λειτουργία της ομάδας κι άκουσα από παντού τα καλύτερα. Σίγουρα ο Ολυμπιακός έκανε μια εκπληκτική χρονιά πέρσι και δείχνει ότι δουλεύει πολύ σωστά».

Ο Περπέρογλου έκανε αναφορά στη συνοχή της ομάδας, αφού ο βασικός κορμός των αθλητών που κατέκτησε την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα Ελλάδας παρέμεινε αναλλοίωτος: «Όπως πολλά από τα παιδιά λένε στις δηλώσεις τους, είναι πολύ εύκολο να ανέβεις στην κορυφή αλλά δύσκολο να κρατηθείς. Φέτος όλοι θα θέλουν να μας κερδίσουν. Πέρσι κανείς δεν περίμενε τον Ολυμπιακό κι αυτό ήταν ένα μεγάλο συν, φέτος αυτό δε θα ισχύει αλλά είναι πολύ σημαντικός ότι ο μεγαλύτερος κορμός της ομάδας έμεινε ο ίδιος».