Κοινωνία
Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012 08:06

Αστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα είναι το σκηνικό του καιρού για σήμερα Κυριακή. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα είναι το σκηνικό του καιρού για σήμερα Κυριακή. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, ωστόσο αναμένεται εξασθένηση από το απόγευμα. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Στην Αττική, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα δυτικα και βόρεια. Εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών όμβρων, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Εξασθένηση από το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείχνει από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην κεντρική, ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Εξασθένηση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Εξασθένηση από το απόγευμα.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα τμήματα γενικά αίθριος.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.