Πολιτική
Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 15:01

Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στον δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών, αγνοώντας το πολιτικό κόστος, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σμιθ.

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στον δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών, αγνοώντας το πολιτικό κόστος, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντάνιελ Σμιθ.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε επίσης ότι η υπέρβαση των δημοσιονομικών προβλημάτων, η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και η δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού και οικονομικού περιβάλλοντος είναι βασικές προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Σμιθ σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την υπέρβαση της κρίσης και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης από τις αγορές, προσπάθεια που θεωρεί μεγάλης σημασίας για την αλλαγή του κλίματος και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο νέος σύμβουλος της αμερικανικής πρεσβείας επί οικονομικών θεμάτων Ντέβιντ Λίπιτ και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ