Πολιτική
Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 17:47

ΥΠΕΘΑ: Δεν έχει υπάρξει επαφή Π. Παναγιωτόπουλου - τρόικας

Την ύπαρξη οποιασδήποτε συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας με την τρόικα ή με οποιοδήποτε τεχνικό κλιμάκιο ξένων ειδικών διαψεύδει το ΥΠΕΘΑ.

Την ύπαρξη οποιασδήποτε συνάντησης του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου με την τρόικα ή με οποιοδήποτε τεχνικό κλιμάκιο ξένων ειδικών διαψεύδει το ΥΠΕΘΑ, με σημερινή του ανακοίνωση.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που εμφανίζουν την τρόικα να γνωρίζει και να έχει άποψη για λεπτομέρειες και κωδικούς δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και σε σχετικές αιχμές που είχαν αφήσει, μεταξύ άλλων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας υπογραμμίζει ότι για ζητήματα δαπανών συνεργάζεται μονάχα με το Υπουργείο Οικονομικών και με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Παράλληλα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το ΥΠΕΘΑ αποστέλλει στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο, όποτε του ζητηθεί, αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για να συμμετάσχουν στις επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν εκεί.

Η ανακοίνωση του υπουργείου δεν διαψεύδει ούτε στο ελάχιστο ότι η Τρόικα είναι κάτοχος κωδικών λειτουργικών δαπανών των Ενόπλων δυνάμεων. Το θέμα αυτό το αποσιωπά και το προσπερνά, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Μάλιστα ξεκαθαρίζουν ότι σε καμία από τις δύο δηλώσεις τους δεν ανέφεραν ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε ο ίδιος προσωπική επαφή με τους όποιους υπαλλήλους της Τρόικας. Ωστόσο, όπως εξηγούν, το ίδιο το υπουργείο ομολογεί ότι αποστέλλει υπηρεσιακούς παράγοντες για τις εν λόγω διαπραγματεύσεις που αφορούν στην άμυνα της πατρίδας.

Τέλος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολιάζουν το γεγονός ότι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, απέφυγε να δώσει ο ίδιος απαντήσεις και δηλώνουν ότι περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση του ίδιου του υπουργού.