Κοινωνία
Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012 08:25

Μικρή πτώση του υδράργυρου

Νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Παρασκευή. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι που θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Παρασκευή. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι που θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Ανεμοι: βόρειοι 4 με 6 και το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Ανεμοι: στα βόρεια βόρειοι 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.